Takaisin edelliselle sivulle

Neupro-lääkkeet jääkaappiin säilyvyyden varmistamiseksi

Neupro-lääkkeet jääkaappiin säilyvyyden varmistamiseksi

4.6.2008

Neupro-lääkkeet jääkaappiin säilyvyyden varmistamiseksi

Potilailla ja apteekeissa olevat Neupro-lääkkeet tulee siirtää jääkaappisäilytykseen (+2 – +8 ºC).

Neupro on depotlaastari, jonka vaikuttavana aineena on rotigotiini. Neuproa käytetään Parkinsonin taudin hoidossa. Suomessa Neupro-lääkevalmistetta käyttää 40–50 potilasta.

Lääkkeen valmistaja, Schwarz Pharma Ltd, on havainnut, että laastarin vaikuttava aine voi kiteytyä, millä saattaa olla vaikutusta laastarin ulkonäköön ja tehoon. Valmistaja tutkii asiaa eikä haittatapahtumia tai tehon muutoksia ole toistaiseksi havaittu. Jääkaappisäilytykseen siirtymisen oletetaan parantavan Neupro-depotlaastareiden säilyvyyttä.

Apteekeissa myynnissä olevissa pakkauksissa on toistaiseksi edelleen maininta säilyttämisestä huoneenlämmössä. Uusilla säilytysohjeilla varustettuja pakkauksia ei ole vielä saatavilla. Koska lääkkeen saatavuus on Neuproa käyttäville potilaille tärkeää, ovat myyntiluvan haltija ja Euroopan lääkevirasto (EMEA) sopineet nykyisten pakkausten pitämisestä markkinoilla jääkaappisäilytykseen siirrettynä.

Neupron riittävyyden turvaamiseksi myyntiluvan haltija on pyytänyt apteekkeja toimittamaan kullekin potilaalle kerralla vain yhden kuukauden käyttöä vastaavan lääkemäärän. Toimenpiteet koskevat kaikkia EU-maita, joissa valmiste on markkinoilla.

Myyntiluvan haltija tiedottaa asiasta neurologeille, apteekeille ja potilasjärjestölle. Myös apteekkien tulee kiinnittää erityistä huomiota valmisteen säilyttämistä koskevaan asiakasneuvontaan Neuproa toimitettaessa.

Lisätietoja

Yliproviisori Sami Paaskoski, puh (09) 4733 4204

Yksikön päällikkö Eija Pelkonen, puh (09) 4733 4210 

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Euroopan Lääkeviraston verkkosivuilta www.emea.europa.eu

Jaa tämä sivu