Takaisin edelliselle sivulle

Markkinointikielto Suomen Verkkoapteekille

Markkinointikielto Suomen Verkkoapteekille

21.5.2008

Markkinointikielto Suomen Verkkoapteekille

Lääkelaitos on kieltänyt jatkamasta tai uudistamasta Suomen Verkkoapteekki.fi -sivustolla ollutta lääkevalmisteiden markkinointia suomalaisille kuluttajille. Kiellon tehostamiseksi on asetettu 50.000 euron uhkasakko. Lääkelaitos on lisäksi määrännyt Tmi Beonelin toimittamaan laittoman lääkemarkkinoinnin oikaisun verkkosivuilleen.

Tmi Beonel on markkinoinut verkkosivuillaan www.verkkoapteekki.fi suomalaisille kuluttajille lääkevalmisteita ostettavaksi alankomaalaiselta Apotheek Nieuweschans B.V:ltä. Lääkevalmisteilla on ollut saksalainen myyntilupa. Lääkelainsäädännön markkinointisäännösten mukaan Suomessa ei saa markkinoida lääkevalmisteita, joilla ei ole täällä voimassa olevaa myyntilupaa.

Yritys on myös antanut kuluttajille virheellistä tietoa lääkkeiden yksityisestä maahantuonnista. Sivuilla kerrottiin, että kuluttaja voi laillisesti tilata markkinoituja lääkevalmisteita Apotheek Nieuwschans B.V:ltä. Lain mukaan yksityishenkilön henkilökohtaiseen käyttöön tilaaman itsehoitolääkevalmisteen maahantuonti on sallittu, kun valmisteella on myyntilupa hankintamaassa, valmiste on hankittu lailliselta vähittäismyyjältä ja lääkevalmiste on tarkoitettu henkilökohtaiseen käyttöön. Reseptilääkkeiden henkilökohtaisen maahantuonnin tulee perustua asianmukaiseen lääkemääräykseen. Verkkoapteekin markkinoimilla lääkevalmisteilla ei ollut hankintamaassaan Alankomaissa myyntilupaa. Tältä osin Lääkelaitos piti markkinointia lääkelain vastaisesti epäasiallisena.

Lisätietoja:

Kristiina Pellas, yliproviisori, p. (09) 4733 4336

Erkki Palva, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4288

Ilona Rintanen, lakimies, p. (09) 4733 4479

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Jaa tämä sivu