Sisältöjulkaisija

null Luotettavia lääketiedon lähteitä kokoava Tunne lääkkeesi -sivu avattiin Facebookiin

Luotettavia lääketiedon lähteitä kokoava Tunne lääkkeesi -sivu avattiin Facebookiin

19.9.2016

Lääkkeiden käyttäjät käyttävät yhä enemmän internetistä löytyvää tietoa tiedonlähteenään etsiessään lääkkeisiin liittyvää tietoa. Usein tiedonhaku johtaa internetin keskustelupalstoille, joilla jaetaan kokemusperäistä tietoa lääkkeistä. Luotettavat lääketiedon lähteet eivät välttämättä ole lääkkeiden käyttäjien tiedossa ja taidot arvioida löytyneen lääketiedon lähteitä voivat olla puutteelliset. Siksi on tärkeää, että myös terveydenhuollon ammattilaiset ovat mukana sosiaalisessa mediassa keskustelemassa lääkkeisiin liittyvistä asioista.

Tykkää, jaa & keskustele!

Tunne lääkkeesi Facebook -sivun tavoitteena on lisätä luotettavien lääketiedon lähteiden tunnettuutta. Teemoina ovat muun muassa turvallinen kivun itsehoito ja ikääntyneiden lääkehoito, biosimilaarit, sydän- ja verisuonisairauksien lääkkeet, rokotukset sekä ajantasainen lääkityslista.
- Toivomme terveydenhuollon ammattilaisten ja lääkkeiden käyttäjien löytävän Facebook-sivun ja tuntevan sen omakseen, toteaa Fimean tutkimus- ja kehittämispäällikkö sekä lääkeinformaatioverkoston koordinaattori Katri Hämeen-Anttila.

Facebook-sivun taustalla lääkeinformaatioverkosto

Facebook-sivu on lääkeinformaatioverkoston kokeilu yhteisestä sosiaalisen median väylästä.  Tunne lääkkeesi - sivua ylläpidetään syksyn 2016 aikana yhdessä sovituin teemoin ja vastuuviikoin. Sivun jatkosta päätetään syksyllä kertyneiden kokemusten perusteella.

Lue lisää:

Tunne lääkkeesi -sivu Facebookissa

Lääketiedon tarpeet ja lähteet – väestökysely lääkkeiden käyttäjille. Fimea kehittää, arvioi ja informoi -julkaisusarja 2/2014 (pdf) 

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi