Sisältöjulkaisija

null Lastenlääkekomitea selvittää eurooppalaisten lasten ja nuorten mielipiteitä lääkkeistä

Lastenlääkekomitea selvittää eurooppalaisten lasten ja nuorten mielipiteitä lääkkeistä

24.3.2015

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea tutkii 10–17-vuotiaiden lasten ja nuorten omia mielipiteitä lääkkeiden käytöstä sekä osallistumisesta lääketutkimuksiin. Kysely toteutetaan Euroopan lääkeviraston lastenlääkekomitean pyynnöstä useassa Euroopan maassa, myös Suomessa.

Fimean tavoitteena on saada vastauksia laajasti sekä terveiltä että pitkäaikaissairauksia sairastavilta 10–17-vuotiailta suomalaislapsilta ja -nuorilta. Lisäksi pyritään tavoittamaan sellaisia lapsia ja nuoria, joilla on kokemusta lääketutkimuksiin osallistumisesta. Tutkimus on osa koko Euroopan laajuista selvitystä, ja sen perimmäisenä tavoitteena on kehittää nykyistä parempia lääkkeitä lapsille ja nuorille.

10–17-vuotias lapsi tai nuori – vastaa kyselyyn!

Kyselyyn vastaaminen on täysin vapaaehtoista ja kestää alle 15 minuuttia. Tiedot tallentuvat nimettömästi, joten vastaajaa ei voida tunnistaa. Kyselyyn voi vastata 31.5.2015 saakka.


Vastaa kyselyyn suomeksi

Vastaa kyselyyn ruotsiksi


Tutkimustulosten pohjalta Euroopan lääkevirasto edistää lapsille parhaiten soveltuvien lääkemuotojen tutkimusta ja kehittämistä sekä lapsilla tehtävien lääketutkimusten toteutusta.

Lue lisää:

Kansallinen lastenlääkkeiden tutkimusverkosto FINPEDMED

Lisätietoja:

Ann Marie Kaukonen, erikoistutkija, p. 029 522 3351Sähköpostiosoite on muotoa etunimietunimi.sukunimi@fimea.fi.