Takaisin edelliselle sivulle

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu edellyttää toimilupaa

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu edellyttää toimilupaa

31.10.2008

Lääkkeiden koneellinen annosjakelu edellyttää toimilupaa

Suomen apteekkarilehden 11/2008 artikkeli ”Annosjakelu laajenee, mutta korvaukset eivät” käsittelee lääkkeiden koneellista annosjakelua. Lääkelaitos haluaa oikaista tekstin antaman virheellisen kuvan, jonka mukaan apteekin olisi mahdollista teettää lääkkeiden potilaskohtaista annosjakelua yrityksellä, jolla ei ole lääkelainsäädännön edellyttämää toimilupaa.

Apteekkien lääkevalmistusta koskevan määräyksen 4/2006 mukaan apteekkien välisenä sopimusvalmistuksena voidaan teettää myös lääkkeiden annosjakelua. Lääkelain mukaan apteekkari voi valmistuttaa lääkkeitä sopimusvalmistuksena toisessa apteekissa.

Voimassa oleva lääkelainsäädäntö ei mahdollista Apteekkarilehden artikkelissa mainittujen yritysten (Pharma Service Oy ja Pharmac Finland Oy) osallistumista apteekkien lääkevalmistukseen tai koneelliseen annosjakeluun.

Lääkelaitos on antanut 1.10.2008 sosiaali- ja terveysministeriölle ehdotuksen lääkelain muuttamiseksi. Ehdotuksessa Lääkelaitos on esittänyt myös lääkkeiden koneellisen annosjakelun tarkempaa sääntelyä.

Lue lisää: 

Apteekkien lääkevalmistus (Määräys 4/2006)

Hallituksen esitys Eduskunnalle laeiksi lääkelain ja apteekkimaksusta annetun lain muuttamisesta (luonnos 29.9.2008)

Lisätietoja:

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210 

Sami Paaskoski, yliproviisori, p. (09) 4733 4204

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

 

Jaa tämä sivu