Sisältöjulkaisija

null Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaari lääkkeen käyttäjille 17.5.2017

Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaari lääkkeen käyttäjille 17.5.2017

17.2.2017

Biologisten lääkkeiden ja biosimilaarien käyttö yleistyy hiljalleen. Lääkkeiden käyttäjille, terveydenhuollon ammattilaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille on tarjolla toukokuussa 2017 Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaari. Seminaarin järjestävät yhteistyössä Fimea, Suomen Diabetesliitto, Crohn ja Colitis ry, Psoriasisliitto, Suomen Reumaliitto, Suomen Syöpäpotilaat ry ja Suomen Farmasialiitto osana sosiaali- ja terveysministeriön alaista Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa.

Monet elämänlaatua heikentävät sairaudet ovat saaneet viime vuosina tehokkaita hoitoja biologisista lääkkeistä. Biologisten lääkkeiden  – ja niiden rinnalla biosimilaarien – käyttö yleistyy muun muassa diabeteksen, reuman, tulehduksellisten suolistosairauksien, psoriasiksen ja syövän hoidossa.

Biologisten lääkkeiden rinnalle kehitetään jatkuvasti vaihtokelpoisia versioita, biosimilaareja, jotka ovat yhtä turvallisia, tehokkaita ja laadukkaita kuin alkuperäiset biologiset valmisteet. Jos biologiselle lääkkeelle on saatavilla biosimilaari, lääkärin on määrättävä näistä vertailu- ja vaihtokelpoisista lääkevalmisteista edullisin.

Toimivan biologisen lääkehoidon vaihtaminen uuteen biosimilaariin voi askarruttaa lääkkeen käyttäjää. Mietteet vaikeahoitoisen sairauden hoitotasapainon mahdollisesta horjumisesta tai uudesta lääkkeestä kenties aiheutuvista haittavaikutuksista voivat huolestuttaa. Lääkevaihto toteutetaan aina yhteisymmärryksessä potilaan kanssa. Vaihtoa ei voida tehdä apteekissa, vaan se tehdään aina hoidosta vastaavan lääkärin määräyksellä.

Kaikille avoin seminaari – tule mukaan tai seuraa keskustelua internetissä!

Seminaarissa biosimilaareja käyttäneet potilaat ja terveydenhuollon ammattilaiset kertovat kokemuksistaan – tilaa annetaan myös kysymyksille ja keskustelulle.

Seminaari järjestetään Helsingin yliopiston Porthaniassa, osoitteessa Yliopistonkatu 3, Helsinki, keskiviikkona 17.5.2017 klo 17–19.30. Ilmoittautuminen tilaisuuteen avataan Fimean verkkosivuilla huhtikuun alussa.

Videoitavaa seminaaria on mahdollista seurata myös suorana lähetyksenä tai tallenteena jälkikäteen verkossa. Etäyhteyksillä seminaaria seuraavien ei tarvitse ilmoittautua. Verkkolähetyksen osoite ilmoitetaan seminaaripäivänä Fimean verkkosivuilla. Suora lähetys mahdollistaa myös kysymysten esittämisen esiintyjille verkossa.

Seminaarin ohjelma (pdf)

Lue lisää:

biosimilaareista

Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmasta

Lisätietoja:

Lääkkeeksi biosimilaari – minulleko? -seminaarin valmisteluryhmän pj. Irene Vuorisalo, erityisasiantuntija, Suomen Diabetesliitto, p. 0400 723 667, irene.vuorisalo@diabetes.fi

Lisätietoja antaa

  • Biosimilaareista:
  • Päivi Ruokoniemi, ylilääkäri, p. 029 522 3442
  • Niklas Ekman, erikoistutkija, p. 029 522 3321
  • Seminaarista:
  • Elina Lämsä, tutkija, p. 029 522 3512
  • Katja Lindgren-Äimänen, viestintäpäällikkö, p. 029 522 3118
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi