Sisältöjulkaisija

null Lääkityslista kuntoon Lääkehoidon päivässä

Lääkityslista kuntoon Lääkehoidon päivässä

12.2.2016

Valtakunnallisen Lääkehoidon päivän tapahtumalistaus on avattu yleisön nähtäväksi. Vuoden 2016 teemaksi valittu ”Lääkityslista kuntoon!” korostaa lääkehoidon kokonaisuuden hallintaa ja turvallisuutta. Ympäri maata järjestettävissä tapahtumissa mm. autetaan lääkkeiden käyttäjiä täyttämään lääkityslistoja, neuvotaan kansalaisia lääkehoidon hallinnasta sekä opastetaan ammattilaisia lääkityslistojen hyödyntämisessä. Tapahtumia järjestetään esimerkiksi apteekeissa ja terveyskeskuksissa.

Lääkehoidon päivä on tänä vuonna 17.3. ja tapahtumia järjestetään ympäri Suomea viikon 11 ajan. Jatkuvasti päivittyvä tapahtumalistaus löytyy Lääkehoidon päivän verkkosivuilta osoitteesta http://www.laakehoidonpaiva.fi

Fimean seminaari pureutuu järkevään lääkkeiden käyttöön

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea aloittaa Lääkehoidon päivän tapahtumaviikon ammattilaisille suunnatulla seminaarilla. Tiistaina 15.3.2016 klo: 12–15 järjestettävän seminaarin aiheena on ajantasainen lääkityslista järkevän lääkkeiden käytön perustana. Puheenvuoroissa kerrotaan esimerkiksi järkevän lääkkeiden käytön hyödyistä sekä tutkimustietoa väestön mielipiteistä lääkehoidoista. Seminaarin lopettaa paneelikeskustelu ajantasaisista lääkityslistoista terveydenhuollon ammattilaisten arjessa.

Ilmoittaudu seminaariin 8.3.2016 mennessä.

Valtakunnallinen teemapäivä, paikallisia tapahtumia

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten valtakunnallinen teemapäivä, joka toteutetaan paikallisesti eri puolilla Suomea. Sen tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on edistää paikallista moniammatillista yhteystyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä. Lääkehoidon päivän järjestelyjä koordinoi Fimea ja sen järjestävät yhteistyössä lääkehuollon sekä sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Seminaarin alustava ohjelma (pdf)

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi