Takaisin edelliselle sivulle

Lääkeväärennösten määrä EU-alueella on kasvussa

Lääkeväärennösten määrä EU-alueella on kasvussa

25.5.2008

Lääkeväärennösten määrä EU-alueella on kasvussaLääkeväärennösten takavarikot ovat lisääntyneet 51 % vuodesta 2006, kertoo Euroopan komission julkaisema, vuotta 2007 koskeva raportti. Tullin takavarikoimien lääkkeiden joukossa on ollut lääkevalmisteita mm. verenpaineen, osteoporoosin ja kolesterolin hoitoon. Myös erektiohäiriöiden hoitoon tarkoitettu lääkevalmiste Viagra oli vuonna 2007 yhä suosittu lääkeväärennöskohde.

Sveitsi, Intia ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat olivat raportin mukaan lääkeväärennösten tärkeimmät maahantuontikanavat. Sveitsin osuus takavarikoiduista lääkeväärennöksistä oli raportin mukaan 40 % vuonna 2007. Vuoden 2006 suurimman laittoman maahantuonnin lähtömaan, Intian, osuus vuonna 2007 oli 35 %. EU:n rajoilla pysäytetyistä lääkeväärennöksistä 15 % oli peräisin Yhdistyneistä arabiemiirikunnista.

Suomen Tullin takavarikoimien lääkeväärennösten määrä on myös ollut viime vuodet kasvussa. Lääkeväärennöksiä ei ole tavattu Suomessa laillisesta lääkejakelukanavasta; lääketukkukaupoista tai apteekeista. Lääkeväärennöksiin liittyvän tietoisuuden nostaminen on kirjattu Lääkelaitoksen strategisiin tavoitteisiin.

Lue lisää:

Customs:
Commission publishes 2007 Customs seizures of counterfeit goods at the EU's external border

Lääkelaitos:
Lääkeväärennöksiin ja lääkerikoksiin tulee puuttua lainsäädännöllä (12.5.2008)

Lääkelaitoksen strategia

Jaa tämä sivu