Sisältöjulkaisija

null Lääkemääräysten asianmukaisuuden tarkistaminen apteekeissa

Lääkemääräysten asianmukaisuuden tarkistaminen apteekeissa

17.11.2011

Lääkemääräysten asianmukaisuuden tarkistaminen apteekeissa

Viime aikoina runsaasti julkisuutta saaneiden ns. valelääkäritapausten selvittämisestä vastaa Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira yhteistyössä muiden viranomaisten kanssa.

Fimean verkkosivuilla tiedotettiin 14.11.2011, etteivät apteekit saa enää toimittaa Esa Laihon määräämiä lääkkeitä. Tämän jälkeen ilmenneen uuden epäilyn takia Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on tiedottanut toimenpiteistä valelääkäriepäillyn reseptien johdosta paikallisesti alueen apteekeille.

Fimea muistuttaa apteekkeja yleisestä apteekeille kuuluvasta lääkemääräysten asianmukaisuuden tarkistamisvelvoitteesta. Jos lääkemääräyksen asianmukaisuus ja/ tai aitous on kyseenalaista, apteekin on syytä ottaa yhteyttä lääkäriin tai hoitoyksikköön. Näin on syytä toimia aina, kun on syytä epäillä asiakkaan lääkitysturvallisuuden olevan vaarassa.

Myös niissä tapauksissa, että apteekissa on syntynyt lääkemääräysten toimittamisen yhteydessä perusteltu epäily yksittäisen lääkärin ammattipätevyydestä, apteekin on syytä olla yhteydessä kyseiseen hoitoyksikköön ja terveydenhuollon ammattilaisten valvonnasta vastaavaan Valviraan.

Lue lisää:

Valviran verkkosivut

Lisätietoa:

Eija Pelkonen, Lääkealan toimijoiden valvonta -prosessin johtaja,

p. (09) 4733 4210, 050 511 1756

Sami Paaskoski, yliproviisori, p. (09) 4733 4204

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.