Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelaitos varoittaa Kamagra-tableteista

Lääkelaitos varoittaa Kamagra-tableteista

13.2.2007

Internetin suomenkielisillä verkkosivuilla myydään suomalaisille Kamagra-nimistä valmistetta erektiolääkkeenä. Lääkelaitoksen tietojen mukaan Kamagra-valmistetta ei ole hyväksytty lääkevalmisteeksi EU:n alueella eivätkä valmistetta markkinoivat verkkosivut ilmoita valmisteesta vastuussa olevaa tahoa. Valmisteen laadusta, tehosta tai turvallisuudesta ei ole mitään osoitusta. Lääkelaitoksella ei ole tietoa myöskään Kamagran valmistajasta tai valmistusmaasta.

Lääkelaitos kehottaa Kamagra-valmistetta internetistä tilanneita henkilöitä turvallisuussyistä lopettamaan valmisteen käytön välittömästi ja toimittamaan käyttämättä jääneet tabletit apteekkiin hävitettäviksi.

Valmistetta markkinoidaan harhaanjohtavasti sildenafiilia sisältävänä rinnakkaislääkevalmisteena. Sivuilla väitetään perättömästi, että Kamagra olisi lisensoitu apteekkiliike ja että Kamagra olisi lääketieteellisesti hyväksytty. Verkkosivuilla käytetyillä symboleilla on osaltaan pyritty vahvistamaan mielikuvaa hyväksytystä lääkkeestä ja hankintapaikasta.

Lääkelaitos on ollut yhteydessä valmisteen lähetysmaan lääkevalvontaviranomaiseen sekä markkinoinnin osalta myös Ruotsin lääkevalvontaviranomaiseen. Lisäksi Lääkelaitos on tehnyt toimijasta tutkintapyynnön poliisille ja pyytänyt toimenpiteitä valmisteen markkinointiin käytetyn fi-verkkotunnuksen sulkemiseksi. Lääkelaitoksen laboratorio tutkii parhaillaan valmistetta.

Lisätietoja antaa:

Eija Pelkonen, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4210

Sami Paaskoski, yliproviisori, p. (09) 4733 4204

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

 

 

Jaa tämä sivu