Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelaitos järjesti kudoslaitoksille keskustelutilaisuuden

Lääkelaitos järjesti kudoslaitoksille keskustelutilaisuuden

18.6.2007

Lääkelaitos järjesti kudoslaitoksille keskustelutilaisuuden

Lääkelaitos järjesti 14.6.2007 alan toimijoille tarkoitetun tiedotus- ja keskustelutilaisuuden, jossa käsiteltiin uuden kudosturvallisuuslainsäädännön toimeenpanoa. Tilaisuuden tavoitteena oli esitellä Lääkelaitoksen toimilupa- ja tarkastusmenettelyä kudoslaitosten edustajille, jotka kudoslain muutoksen myötä siirtyvät uusina toimijoina Lääkelaitoksen lupa- ja valvontatoiminnan piiriin.

Lääkelaitoksen valvontaosaston toimilupa- ja tarkastusprosessien esittelyn lisäksi kokouksessa keskusteltiin vilkkaasti kudosdirektiivien ja 1.6.2007 voimaan tulleen kansallisen kudoslain edellyttämistä velvoitteista. Erityisesti toimijoita muistutettiin, että kaikkien kudoslaitosten tulee hakea Lääkelaitokselta toimilupa 1.9.2007 mennessä. Kokouksen yhteydessä esiteltiin kudoslaitosten toimilupaprosessin avuksi kehitetty hakulomake sekä Lääkelaitoksen verkkosivujen päivitys kudoslaitosten toiminnan osalta.

Ensimmäinen tapaaminen Lääkelaitoksen ja kudoslaitosten edustajien kanssa päätettiin osastopäällikkö, professori Jussi Holmalahden sanoihin ”Tämä on pitkän yhteisen tien alku”.

Lue lisää:

Eeva Leinonen: Kudoslaitosten valvonta -esitys 14.6.2007 (pdf)Kudoslaitosten valvonta

Lisätietoja:

Anne Tammiruusu, ylitarkastaja, p. (09) 4733 4510

Eeva Leinonen, ylitarkastaja, p. (09) 4733 4515

Jaa tämä sivu