Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelaitos 10 vuotta

Lääkelaitos 10 vuotta

28.2.2003

Lääkelaitos 10 vuotta

Lääkelaitos juhlistaa 10-vuotistaivaltaan perjantaina 28.2.2003 Marina Congress Centerissä Helsingissä juhlaseminaarilla klo 14 – 16 ja cocktailbuffetillaklo 16 – 18. Juhlaseminaariin on kutsuttu Lääkelaitoksen keskeisten sidosryhmien edustajia ja tärkeimpiä yhteistyökumppaneita.

Juhlaseminaarissa suunnataan katseet lääke- ja laitemaailman kehitysnäkymiin. Professori Arto Urtti Kuopion yliopistosta selventää genomitiedon käyttömahdollisuuksia lääkekehityksen palveluksessa ja professori Kimmo Kontula Helsingin yliopistosta täsmälääkitystä perimän ohjaamana. Osastonylilääkäri, dosentti Kaija Salmela HUS:ista käsittelee kudospankkien ja kudosmuokkauksen tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita. Seminaarin päättää filosofi Maija-Riitta Ollila kyseenalaistavalla esityksellään Megalomania medicamentaria? Valtioneuvoston tervehdyksen tuo sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho.

Seminaarin luentoaineistot ovat saatavilla Lääkelaitoksen verkkosivuilta viikon 10 kuluessa.

Lääkelaitoksen tehtävänä on edistää ja ylläpitää lääkkeiden, terveydenhuollon laitteiden ja tarvikkeiden ja verivalmisteiden käytön turvallisuutta. Toiminta on osa kansanterveystyötä ja kuluttajansuojaa, jota terveyspolitiikassa noudatetaan alan tutkimuksen ja elinkeinoelämän kehitys huomioiden. Perustamispäivästä 1.3.1993 Lääkelaitoksen tehtävät ovat muuttuneet ja lisääntyneet myös EU-yhteistyön vuoksi. Lääke- ja laitevalvonta on pitkälti kansainvälistä yhteistyötä, johon Suomi osallistuu aktiivisesti.

Lisätietoja antaa ylijohtaja Hannes Wahlroos, puh. (09) 4733 4200.

Jaa tämä sivu