Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelaitoksen ylilääkäri, dosentti Eva Alhavalle professorin arvonimi

Lääkelaitoksen ylilääkäri, dosentti Eva Alhavalle professorin arvonimi

6.6.2003

Lääkelaitoksen ylilääkäri, dosentti Eva Alhavalle professorin arvonimi

Tasavallan Presidentti Tarja Halonen on 6.6.2003 myöntänyt Lääkelaitoksen ylilääkäri, dosentti Eva Alhavalle professorin arvonimen mittavasta ja monipuolisesta virkaurasta lääkevalvonnan sekä farmakologian tutkimuksen ja opetuksen alalla.

Ylilääkäri Eva Alhava on valmistunut lääkäriksi Helsingin yliopistosta 1968 ja väitellyt siellä lääketieteen ja kirurgian tohtoriksi 1974. Vuonna 1976 hänet nimitettiin farmakologian dosentiksi Helsingin yliopistoon.

Ylilääkäri Alhava on julkaissut yli 90 julkaisua farmakologian, toksikologian ja lääkevalvonnan alueelta sekä toiminut kansainvälisissä tehtävissä, mm. Kansainvälisen farmakologiyhdistyksen (IUPHAR) toksikologian sektion hallituksessa, Maailman terveysjärjestön WHO kansainvälisen lääkehaittavaikutusrekisterin Advisory Groupissa, Pohjoismaisessa Lääkelautakunnassa (NLN) jäsenenä, varapuheenjohtajana ja puheenjohtajana.

Ylilääkäri Alhava on tehnyt erityisen laajan ja monipuolisen uran valtion lääkevalvonnan eri alueilla. Lääkintöhallituksen ja sittemmin Lääkelaitoksen ylilääkärinä Alhava on toiminut uusien lääkevalmisteiden myyntilupahakemusten arvioijana ja esittelijänä. Valtion lääkevalvonnassa hän on ollut kriittisenä arvioijana suomalaisten ja eurooppalaisten potilaiden asialla ja avainhenkilö lääkevalvonnan kehittämisessä Suomessa sekä sen integraatiossa EU:n yhteiseen lääkevalvontajärjestelmään.

Lisätietoja:

ylijohtaja, professori Hannes Wahlroos, puh. (09) 4733 4200

osastopäällikkö, professori Olavi Tokola, puh. (09) 4733 4227

Jaa tämä sivu