Takaisin edelliselle sivulle

Lääkelaitoksen toimitilat vihittiin käyttöön 11.1.

Lääkelaitoksen toimitilat vihittiin käyttöön 11.1.

11.1.2005

Lääkelaitoksen toimitilat vihittiin käyttöön 11.1.

Lääkelaitoksen uudet toimitilat osoitteessa Mannerheimintie 103b Helsingin Ruskeasuolla vihittiin virallisesti käyttöön tiistaina 11.1.2005. Toimitilat vihki käyttöön peruspalveluministeri Liisa Hyssälä.

Ylijohtaja, prof. Hannes Wahlroos viittasi tervetuliaispuheessaan lääkealan viimeaikaisiin tapahtumiin, kuten Euroopassa ja maailmanlaajuisestikin tapahtuneisiin yllättäviin lääkkeiden markkinoilta poistamisiin.

- Kansalaisten tulee voida luottaa siihen, että viranomaisilla on kaikki olennainen tieto lääkkeiden uusista haittavaikutuksista ja lääketeollisuuden uusista tutkimustuloksista. Tätä luottamusta ei saa häiritä se tosiasia, että nykyisin lääketeollisuus on lähes kaikissa maissa ja EU:ssa pääasiallinen lääkevalvonnan maksumies erilaisten valvontamaksujen muodossa. EU:n uuden lääkelainsäädännön soveltamisessa tulee kiinnittää erityistä huomiota lääketurvatoiminnan tehostamiseen ja Euroopan lääkeviraston ja jäsenvaltioiden viranomaisten sekä lääketeollisuuden välisen tietojenvaihdon terävöittämiseen. 

Uuden toimitalon on rakennuttanut NCC Property Development Oy ja rakentanut NCC Rakennus Oy. Talon suunnittelusta vastasi arkkitehti Juha-Pekka Rindell Optiplan Oy:stä. Lääkelaitoksen toimitilojen sisustuksen ja kalustuksen suunnittelusta vastasi sisustusarkkitehti Hannu Laaksonen ISS Oy:stä. Toimitalon omistaa neljä ammattiliittoa: Metallityöväen liitto, Palkansaajasäätiö, PAM ja Paperiliitto.

Toimitalossa Lääkelaitoksella on 158 työpistettä, yhdeksän kokoushuonetta, joista kolme jaettavia sekä videoneuvotteluhuone ja atk-luokka. Arkistoille on tilaa noin kahdeksan hyllykilometriä. Lääkelaitoksen laboratorio toimii edelleen Mannerheimintie 166:n tiloissa.

Lisätietoja antaa ylijohtaja, professori Hannes Wahlroos, puh. (09) 4733 4200 ja toimitalosta osastopäällikkö Juhani Sivula, puh. (09) 4733 4207.

 

 

Jaa tämä sivu