Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivänä 2015 korostetaan lääkehoidon seurannan tärkeyttä

Lääkehoidon päivänä 2015 korostetaan lääkehoidon seurannan tärkeyttä

14.5.2014

Lääkehoidon päivä järjestetään seuraavan kerran torstaina 19.3.2015 teemalla lääkehoidon seuranta. Lääkehoidon päivän järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea koordinoi Lääkehoidon päivän järjestelyitä.

Lääkehoidon päivä on vuosittain viikolla 12 järjestettävä teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä.

Ensimmäinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 6.11.2012 ministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla ”Tunne lääkkeesi”. Toinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 19.3.2014 teemalla ”Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö”. Teemapäivällä on omat verkkosivut www.laakehoidonpaiva.fi, johon tapahtumien toteuttajat voivat ilmoittaa omasta tapahtumastaan ympäri Suomen.

Osallistu teemapäivän järjestämiseen 19.3.2015

Tavoitteena on, että teemapäivä näkyy mahdollisimman monella eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Paikallinen tapahtuma voi olla suunnattu lääkkeiden käyttäjille, alan opiskelijoille tai terveydenhuollon ammattilaisillekin, ja se voidaan toteuttaa esimerkiksi apteekeissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Viime maaliskuussa teemapäivänä järjestettiin eri puolella Suomea muun muassa luentotilaisuuksia lääkkeiden käyttäjille, ja lääkekortteja jaettiin apteekeista, sairaaloista ja terveyskeskuksista kokonaislääkityksen hallintaa tukemaan. Myös potilasjärjestöt olivat aktiivisesti mukana ja toteuttivat tapahtumia muun muassa yhteistyössä apteekkien kanssa.

Vuoden 2015 teemapäivään toivotaan mukaan lisää erityisesti terveyskeskuksia ja potilasjärjestöjä. Myös apteekkien toivotaan olevan aktiivisia teemapäivän järjestäjiä. Tavoitteena on, että tapahtumia järjestettäisiin yhteistyössä eri tahojen kesken ja paikallista näkyvyyttä lääkehoitojen seurannan merkitykseen haettaisiin yhdessä.

Materiaalia teemapäivän toteutuksen tueksi

Valtakunnallinen suunnitteluryhmä laatii teemapäivän toteutuksen tueksi materiaalia, kuten julisteita, diasarjoja sekä tiedotepohjia, ja toiveiden mukaan myös muuta materiaalia. Lisäksi suunnitteluryhmä tiedottaa teemapäivästä valtakunnallisesti. Paikallisia toimijoita kannustetaan tiedottamaan omista tapahtumistaan suoraan paikallisiin medioihin.

Lääkehoidon päivän teemapäivän suunnittelua voi seurata Lääkehoidon päivän verkkosivuilta. Valtakunnalliset katto-organisaatiot tiedottavat omia jäsenjärjestöjään suunnittelun edetessä.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Lääkehoidon päivänä yli 130 tapahtumaa ( Fimean verkkouutinen 18.3.2014)

Itsehoitolääkkeet Lääkehoidon päivän teemana (Fimean verkkouutinen 14.1.2014)
 

Lisätietoja:

Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.