Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivän teemaviikko alkaa - tapahtumia ympäri maata

Lääkehoidon päivän teemaviikko alkaa - tapahtumia ympäri maata

14.3.2016

Valtakunnallinen Lääkehoidon päivän teemaviikko on tällä viikolla. Ympäri maata järjestettäviä tapahtumia on tarjolla jo 170. Jatkuvasti päivittyvä tapahtumalistaus löytyy Lääkehoidon päivän verkkosivuilta.

Vuoden 2016 teemaksi valittu ”Lääkityslista kuntoon!” korostaa lääkehoidon kokonaisuuden hallintaa ja turvallisuutta. Teemaan liittyvät tapahtumat mm. opettavat kansalaisia käyttämään lääkityslistoja, ammattilaisia hyödyntämään niitä hoitotyössä sekä kannustavat potilaita tarkistuttamaan lääkityksensä. Suurin osa tapahtumista keskittyy torstaille 17.3.

”Ajantasainen lääkityslista on yksi tärkeimmistä työkaluista turvallisen lääkehoidon varmistamiseksi.  Sen avulla voidaan muun muassa välttää yhteensopimattomia lääkeyhdistelmiä sekä ehkäistä päällekkäisten lääkitysten käyttöä”, kehittämispäällikkö Katri Hämeen-Anttila kertoo. ”Nyt neljättä kertaa järjestettävä Lääkehoidon päivä on vakiintunut erinomaiseksi yhteistyöksi lääkealan toimijoiden ja järjestöjen välillä. Yhteistyöllä saadaan nostettua laajasti esiin tärkeitä lääkkeiden järkevää käyttöä edistäviä teemoja.”

Lääkehoidon päivä on vuosittainen, valtakunnallinen tapahtumapäivä

Lääkehoidon päivä on lääkkeiden käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen vuosittainen teemapäivä. Tapahtuman valtakunnallisesti koordinoinnista vastaa Fimea, mutta ytimenä ovat paikallisten toimijoiden järjestämät tapahtumat. Esimerkiksi apteekit, potilasjärjestöt, terveydenhoitoalan opiskelijat ja terveyskeskukset järjestävät tällöin erilaisia tapahtumia, joiden tarkoitus on kehittää lääkehoidon hyvää toteutumista.

Tapahtumien lisäksi Lääkehoidon päivä on koonnut yhteen kirjoittajia, jotka pohtivat lääkehoidon toteutumista päivän teemana liittyen. Terveydenhuollon asiakkaiden, ammattilaisten ja tutkijoiden näkökulmia on julkaistu Lääkehoidon päivän sivuilla marraskuusta lähtien.  

Lue lisää:

Lääkehoidon päivän verkkosivut

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513
  • Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.