Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivän seminaarissa pohdittiin keinoja järkevän lääkkeiden käytön edistämiseen

Lääkehoidon päivän seminaarissa pohdittiin keinoja järkevän lääkkeiden käytön edistämiseen

20.3.2015

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea järjesti Lääkehoidon päivänä 19.3.2015 seminaarin Helsingissä. Tilaisuuteen osallistui yhteensä noin 80 terveydenhuollon päättäjää, johtajaa ja käytännön ammattilaista.

Fimea koordinoi tänä vuonna kolmatta kertaa järjestettävää teemapäivää yhteistyössä useiden lääkehuollon sekä sosiaali- ja terveydenhuollon toimijoiden kanssa. Tämän vuoden Lääkehoidon päivä korosti lääkehoidon seurannan tärkeyttä järkevän lääkkeiden käytön edistäjänä.

Tilaisuuden avasi Fimean ylijohtaja Sinikka Rajaniemi. Hän nosti puheessaan tarpeen järkevän lääkkeiden käytön toimeenpano-ohjelman toteuttamisesta seuraavilla hallituskausilla.

Emeritusprofessori Martti Kekomäki alusti sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen tuomista mahdollisuuksista edistää potilaan kokonaisvaltaista hoitoa. Hän korosti herättelevässä esityksessään sosiaali- ja terveydenhuollon laajan integraation merkitystä ja kokonaisuuden hallintaa. Sote-uudistuksen tulee parantaa laatua ja edistää järjestelmän tasa-arvoisuutta. Terveyden edistämisen tulee nousta suurempaan rooliin. Moniammatillinen yhteistyö on yksi keino auttaa useaa sairautta potevien ikäihmisten selviytymistä arjessa entistä paremmin.

Avohoidon ylilääkäri Arto Honkala Forssasta pohti, miten paikallinen terveydenhuollon johto voi tukea ammattilaisia lääkehoidon seurannassa. Lääkehoidon seuranta on ennen kaikkea moniammatillista toimintaa. Tätä yhdessä tekemistä pitää johtaa. Arjen ammattilaisilta pitää vaatia laatua, mutta ennen kaikkea tekemistä pitää tukea. Tämä mahdollistaa tiimin mahdollisimman hyvän vuorovaikutuksen potilaan parhaaksi.

Tilaisuudessa kuultiin lisäksi terveyskeskuslääkäri Merja Karjalaisen ja proviisori Miia Tiihosen esitys siitä, miten moniammatillinen tiimi toimii arjessa dialogisesti edistäen potilaiden lääkkeiden järkevää käyttöä.

Seminaari oli osa Fimean kokoaman moniammatillisen verkoston toimintaa. Verkoston tavoitteena on tukea paikallisten hyvien toimintamallien jatkuvaa kehittämistyötä ja levittämistä.

Lue lisää:

Seminaarin ohjelma (pdf)Seminaarin esitykset:

www.laakehoidonpaiva.fi

http://www.fimea.fi/kehittaminen/moniammatillinen_verkosto

Lisätietoja:

Antti Mäntylä, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3519

Anne Kumpusalo-Vauhkonen, suunnittelija, p. 029 522 3518

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.