Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivän 2018 näkökulmat avaa ministeri Pirkko Mattila

Lääkehoidon päivän 2018 näkökulmat avaa ministeri Pirkko Mattila

16.1.2018

Rationaalinen eli järkevä lääkehoito on tärkeää meille kaikille päivästä riippumatta. Mutta miksi se on tärkeää? Ja mitä rationaalinen lääkehoito oikein on? Entä miksi rationaalisesta lääkehoidosta puhutaan juuri nyt? Lääkeasioista vastaava sosiaali- ja terveysministeri Pirkko Mattila vastaa videolla näihin kaikkiin kysymyksiin.

Lääkehoidon päivän Näkökulmat julkaistaan tänä vuonna pääosin videoina, joilla terveydenhuollon ammattilaiset ja -opiskelijat, potilasjärjestöt sekä lääkkeiden käyttäjät kertovat järkevästä lääkehoidosta ja sen toteutuksesta omista lähtökohdistaan. Videot julkaistaan pääsääntöisesti Fimean Youtube-tilillä ja Lääkehoidon päivän verkkosivustolla, joilta niitä voi jakaa edelleen.

Uutta verkkosivustolla, tapahtumakalenteri avautuu

Lääkehoidon päivän valtakunnalliselle suunnitteluryhmälle ja lääkealan viestijöille suunnatussa tilaisuudessa Säätytalolla on tänään 16.1.2018 esitelty tulevaa Sopiva lääke -yleisökampanjaa. Lääkehoidon päivän verkkosivusto on päivitetty kampanjailmeelle ja valtakunnallinen tapahtumakalenteri avattu.

Lääkehoidon päivän tapahtumien järjestämisestä kiinnostuneille julkaistaan omaa uutiskirjettä, jonka voit myös tilata Fimean verkkosivuilta. Tule mukaan Lääkehoidon päivään ja edistämään järkevää lääkehoitoa kampanjan tuella.

Sopiva lääke -kampanja käynnistyy Lääkehoidon päivän yhteydessä

Lääkehoidon päivä on vuosittainen kansalaisten ja terveydenhuollon ammattilaisten yhteinen valtakunnallinen teemapäivä, jota vietetään tänä vuonna 22.3.2018 teemalla järkevä lääkehoito. Fimea koordinoi päivän valtakunnallista suunnittelua yhdessä suunnitteluryhmän kanssa.

Osana Rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelmaa suunniteltu Sopiva lääke -yleisökampanja käynnistyy Lääkehoidon päivänä tukemaan paikallisesti toteutettuja tapahtumia. Kampanjasta vastaavat STM ja Fimea.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi / www.sopivalaake.fi

#sopivalaake

Seuraa myös Tunne lääkkeesi -Facebook-sivulla kampanja-aiheisia postauksia.

Lisätiedot:

Lääkehoidon päivä: Päivi Kiviranta, paivi.kiviranta @fimea.fi

Viestintäkampanja:

Fimean viestintä, Katja Lindgren-Äimänen, viestinta @fimea.fi

STM:n viestintä, Krista Kukkanen, viestinta @stm.fi