Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivän 2016 teemana lääkehoidon kokonaisuuden hallinta

Lääkehoidon päivän 2016 teemana lääkehoidon kokonaisuuden hallinta

12.5.2015

Lääkehoidon päivä järjestetään seuraavan kerran 17.3.2016. Teemana on lääkehoidon kokonaisuuden hallinta ja lääkitysturvallisuus. Tavoitteena on viimevuotiseen tapaan saada lääkkeiden käyttäjiä aktivoitumaan lääkehoitonsa seurannassa ja ylläpitämään ajantasaista lääkityslistaa. Tapahtumia järjestetään koko viikon 11 ajan.

Vuoden 2015 sai hyvää palautetta

Vuoden 2015 Lääkehoidon päivää vietettiin teemalla ”Toimiiko lääkehoitosi”. Päivän aikana järjestettiin yli sata lääkehoidon seurantaan liittyvää tapahtumaa. Luentotilaisuuksia ja erilaisia tietoiskuja, kampanjoita ja tapahtumia oli useissa apteekeissa ja terveyskeskuksissa eri puolilla Suomea. Fimeassa pidetyssä Lääkehoidon päivän seminaarissa pohdittiin keinoja järkevän lääkkeiden käytön edistämiseen yli 80 osallistujan voimin.

Palautekyselyn perusteella Lääkehoidon päivästä on saatu pääasiassa myönteisiä kommentteja. Kiitosta on saanut muun muassa julkisen ja yksityisen sektorin sekä potilasjärjestöjen yhteistyö tapahtumien järjestämisessä. Myös teemapäivän tapahtumissa käyneet asiakkaat ovat yleensä olleet tyytyväisiä. Kehitettävää on vielä muun muassa viestinnän ja näkyvyyden lisäämisessä, jotta teemapäivän tapahtumia järjestettäisiin entistä enemmän ja niihin saataisiin runsaasti kiinnostuneita osallistujia.

Tule mukaan teemapäivään

Lääkehoidon päivä on vuosittain järjestettävä tapahtuma, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä. Lääkehoidon päivän järjestelyjä koordinoi Fimea ja sen järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat.

Tavoitteena on, että teemapäivä näkyy mahdollisimman monella eri paikkakunnalla ympäri Suomen ja tapahtumia järjestettäisiin yhteistyössä eri tahojen kesken. Paikallinen tapahtuma voi olla suunnattu lääkkeiden käyttäjille, alan opiskelijoille tai terveydenhuollon ammattilaisille, ja se voidaan toteuttaa esimerkiksi apteekeissa, oppilaitoksissa ja terveydenhuollon toimipisteissä.

Lääkehoidon päivän suunnittelua voi seurata verkkosivuilta www.laakehoidonpaiva.fi. Sivuilla tapahtumien järjestäjät voivat ilmoittaa tapahtumistaan. Lisäksi siellä jaetaan materiaalia teemapäivän järjestämisen tueksi.

Ensimmäinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 6.11.2012 teemalla ”Tunne lääkkeesi”. Toisen Lääkehoidon päivän 19.3.2014 teemana oli ”Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö”.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Uutinen Lääkehoidon päivän seminaarista (20.3.2015)

Lisätietoja:

Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513

Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi