Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivä näkyy ympäri Suomen – ilmoittaudu mukaan!

Lääkehoidon päivä näkyy ympäri Suomen – ilmoittaudu mukaan!

2.3.2017

Lääkehoidon päivän tapahtumakalenteriin on ilmoitettu jo lähes 90 tapahtumaa eri puolilta Suomea. Valtakunnallisena teemapäivänä luvassa on jälleen paikallisten toimijoiden yhteistyössä järjestämiä monipuolisia tempauksia lääkkeiden käyttäjille ja terveydenhuollon ammattilaisille. Lääke- ja terveysalan toimijoita sekä potilasyhdistyksiä toivotaan edelleen mukaan järjestämään tapahtumia paikkakunnillaan!

Yksinkertaisimmillaan Lääkehoidon päivä näkyy arkisessa työssä puheeksi ottona lääkkeen käyttäjän kanssa. Onko hänellä lääkityslistaa, onko se ajantasainen? Miksi lääkityslista on tärkeää olla olemassa? Lääkehoidon päivän verkkosivut tarjoavat tapahtumajärjestäjille valmiita materiaaleja teemapäivän valmisteluihin ja toteutukseen sekä julisteita ja mediatiedotteen tapahtuman mainostamiseen.

Lääkehoidon päivä näkyy isoina tempauksina sekä osana päivittäistä työtä

Tapahtumakalenterista löytyy useita esimerkkejä apteekkien teemapäivistä sekä terveysasemien teemapisteistä, joissa kerrotaan ajantasaisen lääkityslistan tärkeydestä ja täytetään lääkityslistoja yhdessä asiakkaiden ja potilaiden kanssa. Muutamat tapahtumat jalkautuvat myös kauppoihin, kauppakeskukseen, kirjastoon ja alakouluun. Sekä lääkkeiden käyttäjille että terveydenhuollon ammattilaisille on tarjolla mielenkiintoisia luentoja eri puolella Suomea. Kahta seminaaria, ”Uusia ratkaisuja kokonaislääkityksen hallintaan” (ti 14.3.) ja ”Lääkitys vanhusten kotihoidossa – turvaa vai tokkuraa?” (ke 15.3.) on mahdollisuus seurata myös etäyhteyksillä verkossa.

Tiedot jo ilmoitetuista tapahtumista sekä ilmoituslomake löytyvät Lääkehoidon päivän verkkosivuilta www.laakehoidonpaiva.fi/tapahtumat

Valtakunnallisesti suunniteltu, paikallisesti toteutettu

Varsinaista Lääkehoidon päivää vietetään 16.3.2017, mutta tapahtumia järjestetään koko viikon 11 ajan. Vuonna 2017 teemana on ajantasaisen lääkitystiedon hyödyntäminen lääkkeen käyttäjän ylläpitämän lääkityslistan avulla. Lääkehoidon päivän tarkoituksena on lisätä keskustelua lääkkeen käyttäjien ja terveydenhuollon ammattilaisten välillä. Tavoitteena on edistää kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidoista. Fimea koordinoi päivän järjestelyjä yhteistyössä lääke- ja terveysalan toimijoista koostuvan suunnitteluryhmän kanssa. Päivän toteuttavat paikalliset toimijat eri puolilla Suomea.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Lisätietoja antaa

  • Elina Lämsä, tutkija, p. 029 522 3512
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.