Sisältöjulkaisija

null Lääkehoidon päivä 2015 korostaa lääkehoidon seurannan tärkeyttä

Lääkehoidon päivä 2015 korostaa lääkehoidon seurannan tärkeyttä

19.12.2014

Lääkehoidon päivää vietetään seuraavan kerran torstaina 19.3.2015 teemalla lääkehoidon seuranta. Teemapäivän järjestävät yhteistyössä lääkehuollon ja sosiaali- ja terveyspalvelujärjestelmän toimijat.

Lääkehoidon päivä on vuosittain viikolla 12 järjestettävä teemapäivä, jonka tavoitteena on lisätä kansalaisten tietoisuutta lääkkeistä ja lääkehoidosta. Lisäksi tavoitteena on lisätä ja edistää paikallista moniammatillista yhteistyötä esimerkiksi terveyskeskusten, potilasjärjestöjen ja apteekkien välillä.

Vuoden 2015 teemapäivässä on useita tapahtumia ja tietoiskuja eri puolella Suomea. Tällä hetkellä on suunnitteilla mm. tietoiskuja sosiaali- ja terveysalan oppilaitoksissa ja Suomen Apteekkariliiton apteekeissa. Toimintaa on myös Kuopion yliopistollisen sairaalan sekä Helsingin Meilahden tornisairaalan auloissa sekä terveyskeskuksissa, mm. Pellossa. Keski-Uudenmaan hengitysliitto järjestää yleisöluennon astman lääkehoidosta. Kaikki tapahtumat kootaan lääkehoidon päivän sivuille www.laakehoidonpaiva.fi sitä mukaa kun järjestäjät niitä ilmoittavat.

Ensimmäinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 6.11.2012 ministeri Paula Risikon aloitteesta teemalla ”Tunne lääkkeesi”. Toinen Lääkehoidon päivä järjestettiin 19.3.2014 teemalla ”Itsehoitolääkkeiden järkevä ja turvallinen käyttö”.

Lääkehoidon päivän järjestelyitä koordinoi lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea.

Lue lisää:

www.laakehoidonpaiva.fi

Lisätietoja:

Katri Hämeen-Anttila, kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.