Sisältöjulkaisija

null Lääkealan ammattilaisille kannustusta sosiaalisessa mediassa toimimiseen

Lääkealan ammattilaisille kannustusta sosiaalisessa mediassa toimimiseen

27.10.2016

Lääkeinformaatiofoorumissa jaettiin tänä vuonna kokemuksia ja käytäntöjä lääketiedon jakamiseen Internetissä ja sosiaalisessa mediassa.

Kansalaiset saavat tutkimusten mukaan edelleen pääosin lääkkeitä koskevan tiedon terveydenhuollosta, mutta Internetistä on tullut rinnalle yhä tärkeämpi täydentävä kanava. Tiedon etsimisen lisäksi erityisesti vertaistukea ja kokemuksia jaetaan sosiaalisessa mediassa.

Median edustajan puheenvuorossa rohkaistiin lääkealan ja terveydenhuollon ammattilaisia rohkeammin ja lukuisammin mukaan sosiaaliseen mediaan. Nettikeskusteluissa vellovasta vihapuheesta huolimatta ihmisiä kiinnostavat ja he jakavat mieluiten uutta tietoa ja tutkimuksia, mielipiteitä ja innostavia, positiivisia asioita. Parhaimmillaan se voi olla erittäin tehokas väylä ohjata oikeille ja luotettaville lääketiedon lähteille myös nuorempien sukupolvien diginatiiveja.

Panelistit jakoivat yleisölle omia kokemuksiaan sosiaalisen median käytöstä. Yhtä oikeaa tapaa ei ole, vaan jokaisen tulisi itse määritellä suhteensa siihen. Sosiaalinen media ei ole valmis maailma, joten omat verkostot ja vertaistuki pitää rakentaa itse. Tärkeää on myös huolehtia omista rajoista, turvallisuudesta ja yksityisyydestä. Sosiaalinen media on mahdollisuus, mutta ei koko maailma.

Vinkkejä ja linkkejä aiheeseen jaettiin myös Twitterissä ja Facebookissa @tunnelaakkeesi, @fimea, #tunne lääkkeesi, #lääketieto.

Lue lisää:

Esitykset pdf-muodossa:
Ohjelma
Tervetuloa Lääkeinformaatiofoorumiin! Ulla Närhi, STM
Verkkokeskusteluita ja vertaistukea: esimerkkinä Stumppi – tupakasta vieroituksen keskustelufoorumi, Eeva Korhonen, Hengitysliitto, ja Terhi Kurko, Kela

Muistio Lääkeinformaatiofoorumi 26.10.2016

Tallenne verkkolähetyksestä klo 12–13.15

Lääkeinformaatioverkosto on kaikkien lääkealan toimijoiden yhteinen kansallinen verkosto. Verkoston tavoitteena on lisätä sekä kansallista että kansainvälistä moniammatillista yhteistyötä luotettavan lääkeinformaation ja siihen liittyvien palveluiden tuottamisessa, tunnetuksi tekemisessä ja niiden vaikuttavuuden arvioinnissa.

Lääkeinformaatiofoorumi on lääkeinformaatioverkoston vuosittain lokakuussa järjestämä keskustelutilaisuus, jossa terveydenhuollon ammattilaiset ja lääkkeiden käyttäjät kohtaavat.

Lisätietoja antaa

  • Katri Hämeen-Anttila, tutkimus- ja kehittämispäällikkö, p. 029 522 3513