Sisältöjulkaisija

null Lääke75+ -tietokanta käytettävissä myös ruotsin- ja englanninkielisenä

Lääke75+ -tietokanta käytettävissä myös ruotsin- ja englanninkielisenä

1.11.2016

Lääke75+ -tietokanta on nyt käytettävissä myös ruotsiksi ja englanniksi. Tietokannan käännösversiot toimivat kuten suomenkielinen sivusto. Hakuja voi tehdä lääkevalmisteen, lääkeaineen, ATC-koodin, myyntiluvan haltijan tai soveltuvuusluokan perusteella.

Lääke75+ -tietokanta on rakennettu perusterveydenhuollon tarpeisiin tukemaan 75 vuotta täyttäneiden lääkityspäätöksiä. Tietokannasta on helppo ja nopea tarkistaa, soveltuuko lääke käytettäväksi iäkkäille. Lääke75+ -tietokanta on tarkoitettu ensisijaisesti lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Tietokannan lääkeaineet on luokiteltu myös muista terveydenhuollon tietokannoista tuttuihin A-, B-, C- ja D-luokkiin. Luokka kuvaa lääkeaineen soveltuvuutta 75 vuotta täyttäneiden käyttöön. Tietokanta sisältää luokittelun ja suosituksen lähes 500 lääkeaineen tai niiden yhdistelmien käytöstä iäkkäillä.

Tietokanta on laadittu iäkkäiden lääkehoidon asiantuntijoiden muodostamassa työryhmässä, johon kuuluu geriatreja, proviisoreja ja kliinisen farmakologian asiantuntijoita. Tietokantaa päivitetään säännöllisesti.

Lääke75+ -tietokantaa ylläpitää Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea, Tietokanta on kaikkien käytettävissä maksutta Fimean verkkosivuilla.

Lue lisää:

Lääke75+ -tietokanta

Lisätietoja antaa

  • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi