Sisältöjulkaisija

null Lääke75+-tietokannan päivitys on valmis

Lääke75+-tietokannan päivitys on valmis

1.6.2015

Lääke75+-tietokannan viimeisin päivitys on nyt saatu valmiiksi. Päivityksen jälkeen tietokanta sisältää luokittelun ja suosituksen lähes 500 lääkeaineen tai niiden yhdistelmien käytöstä iäkkäillä. Iäkkäiden lääkehoidon asiantuntijoista koostuva työryhmä on tarkistanut jokaisen lääkeaineen luokan ja selitetekstin.

Lisäksi tietokannan käyttäjien toiveiden mukaisesti Lääke75+-tietokantaan pääsee nyt kätevästi suoraan Terveysportin kautta (terveysportti.fi > Viranomaistieto > Lääke75+).

Lääke75+-tietokannan tarkoituksena on tukea 75 vuotta täyttäneiden lääkehoitoa koskevaa kliinistä päätöksentekoa ja parantaa lääkitysturvallisuutta perusterveydenhuollossa. Tietokannan lääkeaineet on luokiteltu myös muista terveydenhuollon tietokannoista tuttuihin A-, B-, C- ja D-luokkiin. Luokka kuvaa lääkeaineen soveltuvuutta 75 vuotta täyttäneiden käyttöön. Lääke75+-tietokanta on tarkoitettu ensisijaisesti lääkäreiden ja muiden terveydenhuollon ammattilaisten käyttöön.

Lääke75+-tietokanta tullaan julkaisemaan myös ruotsin- ja englanninkielisenä. Lisäksi tietokannalle luodaan www-sivut, jotka tarjoavat entistä monipuolisemmin tietoa iäkkäiden lääkehoidosta terveydenhuollon ammattilaisille.

Tietokanta on kaikkien käytettävissä maksutta Fimean www-sivujen ja Terveysportin kautta.

Lue lisää:

Iäkkäiden lääkityksen tietokanta

Lisätietoa:

Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 5223514

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.