Sisältöjulkaisija

null Lääke75+ on käytettävissä myös Duodecimin lääketietokannassa

Lääke75+ on käytettävissä myös Duodecimin lääketietokannassa

10.1.2019

Fimean ylläpitämä Lääke75+ -tietokanta on nyt käytettävissä myös terveydenhuollon ammattilaisille suunnatun Duodecimin lääketietokannan Vanhus ja Lääke -sovelluksen kautta. Etsi haluamasi lääkeaine, jonka jälkeen löydät kyseisen sovelluksen sivun vasemmasta laidasta. Sieltä voit tarkistaa Lääke75+ mukaisen luokittelun ja suosituksen lääkkeen käytöstä iäkkäillä. Kaikkien käytettävissä oleva maksuton Lääke 75+ -tietokanta säilyy edelleen myös Fimean verkkosivuilla, jossa tietokannasta on tarjolla myös ruotsin- ja englanninkielinen versio.

Lääke75+ - tietokannassa lääkkeet on luokiteltu muista terveydenhuollon tietokannoista tuttuihin neljään luokkaan: A (vihreä) – sopii iäkkäille, B (harmaa) – tutkimusnäyttö, käyttökokemus tai teho vähäistä iäkkäillä, C (keltainen) – soveltuu varauksin iäkkäille ja D (punainen) – vältä käyttöä iäkkäillä. Lisäksi löydät kunkin lääkeaineen yhteydestä lyhyen suositustekstin, joka sisältää tietoa lääkkeen vaikutuksista ja annostelusta sekä tyypillisimmistä haitta- ja yhteisvaikutuksista.

Lääke75+ - tietokanta on laadittu iäkkäiden lääkehoidon asiantuntijoiden muodostamassa työryhmässä, johon kuuluu geriatreja, proviisoreita ja kliinisen farmakologian asiantuntijoita. Lisäksi työryhmä keskustelee aktiivisesti tietokannan sisällöstä eri lääketieteen erikoisalojen suomalaisten asiantuntijoiden kanssa. Työskentelytapa takaa sen, että Lääke75+ -tietokannan sisältö on ajantasaista.

Terveydenhuollon ammattilaiset, jotka käyttävät aktiivisesti Duodecimin lääketietokantaa, ovat toivoneet pitkään Lääke75+ -tietokantaa Terveysporttiin. Tämä toive on nyt saatu toteutumaan yhteistyössä Duodecimin kanssa. Lääke75+ -tietokannan suositusten hyödyntäminen on jatkossa siis entistä helpompaa osana päivittäistä työtänne terveydenhuollossa.

Lue lisää:

Duodecim Terveysportti
(terveydenhuollon ammattilaiset, maksullinen palvelu)

Lääke 75+ tietokanta
(kaikkien käytettävissä maksutta)

Lisätietoja antaa

  • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi