Takaisin edelliselle sivulle

Konakion® 10 mg -purutablettien kaupassapito on päättynyt 16.9.2009.

Konakion® 10 mg -purutablettien kaupassapito on päättynyt 16.9.2009.

15.2.2010

Konakion® 10 mg -purutablettien kaupassapito on päättynyt 16.9.2009

Konakion-purutabletin vaikuttava-aine on ollut fytomenadioni (synteettinen K1-vitamiini), jonka käyttöaiheet ovat:Verenvuoto tai verenvuotovaara vakavissa "hypoprotrombinemia"-tiloissa eli hyytymistekijöiden II, VII, IX ja X puutostiloissa, jotka aiheutuvat esimerkiksi dikumarolityyppisten antikoagulanttien (esim varfariini) yliannostuksesta, niiden ja fenyylibutatsonin samanaikaisesta käytöstä tai muista syistä johtuvista K1-vitamiinin puutoksista (esim. obstruktiivinen keltatauti, maksa- ja suolistohäiriöt tai pitkäaikainen laajakirjoisten antibioottien, sulfonamidien tai salisylaattien käyttö)”.Myynnissä on edelleen Konakion® Novum 10 mg/ml –injektioneste, jonka vaihtoehtoiseksi annostelureitiksi on hyväksytty suun kautta annostelu. Tästä uudesta injektionesteen annostelusta on ohjeet valmisteyhteenvedossa ja pakkausselosteessa.

Suomessa ei tällä hetkellä ole myyntiluvallista kaupassa olevaa fytomenadionia sisältävää tablettivalmistetta. Erityisluvalla tällaista valmistetta on mahdollista määrätä, esim. Vitacon 10 mg tabletti; maahantuoja Oriola Oy. Myös apteekit voivat valmistaa fytomenadionia sisältäviä kapseleita ex tempore reseptillä.

Lisätietoja antavat tarvittaessa Lääketurvallisuus ja -informaatioyksikössä:Kirsti Villikka, yksikön päällikkö, p. (09) 4733 4321

Anja Koivunen, ylifarmaseutti (erityisluvat), p. (09) 4733 4318

Konakion Novum injektioneste, valmisteyhteenveto ja pakkausseloste

Myyntiluvan haltijoiden tiedotteita terveydenhuollon ammattilaisille

Rochen tiedote terveydenhuollon ammattilaisille, 8.2.2010

Jaa tämä sivu