Sisältöjulkaisija

null Kommentoi dabigatraanin hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointiraportin ensimmäisiä osa-alueita

Kommentoi dabigatraanin hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointiraportin ensimmäisiä osa-alueita

3.11.2011

Kommentoi dabigatraanin hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointiraportin ensimmäisiä osa-alueita

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea arvioi dabigatraanin hoidollista ja taloudellista arvoa eteisvärinän antikoagulaatiohoitona varfariiniin verrattuna. Samalla testataan kehitteillä olevaa Fimean suositusta lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointimallista.

Arviointi etenee osatöinä, joista ensimmäiset luonnokset julkaistaan nyt kommentoitavaksi. Ensimmäisten osa-alueiden aiheet ovat terveysongelma ja hoitovaihtoehtojen käytön nykytilanne sekä hoitovaihtoehtojen kuvaus. Myöhemmin valmistuvat osa-alueet ovat kliininen vaikuttavuus ja turvallisuus sekä kustannukset ja taloudellinen arviointi ja eettiset, lainopilliset, sosiaaliset sekä organisatoriset tekijät.

Kommentoi 18.11.2011 mennessä

Kaikkien aiheesta kiinnostuneiden on mahdollista kommentoida ensimmäisten osa-alueiden luonnosta 18.11.2011 saakka. Arviointiraportin sisältöä muokataan kommenttien perusteella. Yhteenveto kommenteista julkaistaan myös Fimean verkkosivuilla.

Lue lisää:

Dabigatraanin hoidollinen ja taloudellinen arvo eteisvärinäpotilaan antikoagulaatiohoitona aivohalvausten ja systeemisten veritulppien ehkäisyssä varfariiniin verrattuna (pdf)

Kommentointilomake (doc)

Lisätietoja:

Helena Kastarinen, tutkijalääkäri, p. 050 4018604

Piia Peura, lääketaloustieteilijä, p. 050 4472886

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.