Sisältöjulkaisija

null Keskustelutilaisuus pohjoismaisesta arviointiyhteistyöstä 22.11.2018

Keskustelutilaisuus pohjoismaisesta arviointiyhteistyöstä 22.11.2018

18.10.2018

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea järjestää lääkeyrityksille keskustelutilaisuuden pohjoismaisesta HTA-arviointiyhteistyöstä (FINOSE). Tilaisuus järjestetään Fimeassa (Mannerheimintie 103, Helsinki) torstaina 22.11.2018 klo 12-14.

FINOSE on pohjoismaisten HTA-arvioinneista vastaavien viranomaisten Fimean, TLV:n (Tandvårds- och Läkemedelsförmånsverket, Ruotsi) ja NoMA:n (Norwegian Medicines Agency, Norja) käynnistämä hanke, jonka tavoitteena on lisätä ja kehittää yhteistyötä HTA-arvioinneissa sekä nopeuttaa uuden lääkkeen tuloa potilaiden saataville. Yhteistyöhankkeet kattavat sekä yhteistoiminnassa tehtäviä suhteellisen vaikuttavuuden arviointeja että taloudellisten vaikutusten arviointeja soveltuvin osin.

Tilaisuudessa Fimean edustajat kertovat pohjoismaisen arviointiyhteistyön taustasta, tavoitteista ja prosessista. Lisäksi tilaisuudessa kuullaan lääkkeiden hintalautakunnan ja Lääketeollisuus ry:n näkökulmat aiheeseen sekä käydään yleiskeskustelu. Tilaisuuden jälkeen on kahvitarjoilu.

Tilaisuus on tarkoitettu ensisijaisesti Suomessa toimiville lääkeyrityksille, mutta myös muut asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita. Tilaisuuteen mahtuu enintään 70 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Yhdestä yrityksestä tai organisaatiosta voi osallistua enintään 3 henkilöä. Tilaisuudesta kiinnostuneita pyydetään ilmoittautumaan 15.11.2018 mennessä. Ilmoittautuminen tilaisuuteen tapahtuu verkkolomakkeella:

Ilmoittautumislomake

Rekisteriseloste Fimean tilaisuuksien osallistujista löytyy Fimea.fi -sivustolta Tietosuoja -kohdasta.

Lue lisää

FINOSE-yhteistyö 

Lisätietoja antaa

  • Pertti Happonen, johtaja, p. 029 522 3500
  • Vesa Kiviniemi, arviointipäällikkö, p. 029 522 3516
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi