Sisältöjulkaisija

null Kansallisen riskilääkeluokituksen sisällön tuottava Delfoi-tutkimus on käynnistynyt

Kansallisen riskilääkeluokituksen sisällön tuottava Delfoi-tutkimus on käynnistynyt

23.9.2022

Kansallisen riskilääkeluokituksen tietosisällön tuottava Delfoi-tutkimus on käynnistynyt elokuun lopussa. Projektityöryhmä valitsi kyselyyn sisällytettävät potentiaaliset riskilääkkeet kansainvälisten suuren riskin lääkkeiden luokitusten ja kirjallisuuden avulla.  Ensimmäisellä, jo päättyneellä kyselykierroksella kantaa kyselyyn sisällytettyihin lääkkeisiin otti 51 asiantuntijaa. Asiantuntijoilla oli myös mahdollisuus ehdottaa uusia lääkkeitä arvioitavaksi kyselyyn.

Lokakuun alussa käynnistyvällä toisella Delfoi-kierroksella arvioidaan uudelleen niiden lääkkeiden soveltuvuutta kansalliseen riskilääkeluokitukseen, jotka eivät saavuttaneet selkeää luokitukseen mukaan ottoa puoltavaa tai kieltävää yksimielisyyttä. Lisäksi toisella kyselykierroksella arvioidaan mukaan otettavien lääkkeiden riskejä, jotka liittyvät joko lääkeaineeseen tai lääkehoitoprosessiin. Kolmannella kyselykierroksella syvennytään lääkkeiden riskien hallinnan kuvauksien arviointiin ja kommentointiin.  

Riskilääkeluokituksen tietosisältö muodostetaan vuoden 2022 loppuun mennessä. Valmis luokitus julkaistaan Fimean verkkosivuilla alkuvuonna 2023.

Lisätietoa kansallisesta riskilääkeprojektista on nyt saatavilla myös Fimean verkkosivuilta. Sivuilta löytyvät tiedot projektista, projektiin liittyviä määritelmiä ja uutisia sekä yhteyshenkilöt. Tutustu projektin uusiin sivuihin.

Kansallinen riskilääkeluokitus 

Lisätietoja antaa

  • Elsi Similä, projektipäällikkö, p. 029 522 3607
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi