Sisältöjulkaisija

null Kansainvälisenä kliinisten tutkimusten päivänä 20.5.2022 esillä EU:n sääntelyuudistukset

Kansainvälisenä kliinisten tutkimusten päivänä 20.5.2022 esillä EU:n sääntelyuudistukset

20.5.2022

Euroopan lääkevirasto (EMA) nostaa kansainvälisenä kliinisten tutkimusten päivänä 20.5.2022 esille uuden kliinisten tutkimusten EU-asetuksen ja vuoden 2022 alussa käyttöönotetun CTIS-portaalin. Siirtymäajan jälkeen kaikki kliinisten tutkimusten hakemukset jätetään CTIS-portaalin kautta vuoteen 2025 mennessä.

Fimealle on lähetetty portaalin kautta tähän mennessä kolme tutkimusta arvioitavaksi. Arviointia tehdään koordinoidusti yhdessä valtakunnallisen tutkimuseettisen toimikunnan (Tukija) sekä tutkimuksissa mukana olevien jäsenmaiden lääkevirastojen kanssa.

Tutustu uuteen videoon, jossa kuvataan kliinisten tutkimusten tekemistä ja arviointia EU:n alueella uuden EU-asetuksen ja tietokannan myötä. Video on EMA:n tuottama ja se on katsottavissa myös suomen- ja ruotsinkielisin tekstityksin.

Clinical Trials in the EU (Youtube)
suomenkielinen tekstitys 
ruotsinkielinen tekstitys

Toukokuun 20. päivä on kansainvälinen kliinisten tutkimusten päivä, jolloin tuodaan esille kliinisten tutkimusten tuloksia, tekijöitä ja merkitystä. Teemapäivän vieton ajankohdaksi on valittu James Lindin laivalla tekemän, ensimmäisenä modernina kliinisenä tutkimuksena pidetyn keripukkitutkimuksen aloituspäivä, joka oli 20.5.1747. Teemapäivää on vietetty vuodesta 2005 lähtien ECRIN aloitteesta.

Kliinisten tutkimusten valvonta Fimean verkkosivuilla

Kliiniset tutkimukset Euroopan unionissa

ECRIN: Internation Clinical Trials Day (ICTD)

Lisätietoa:

clinicaltrials@fimea.fi