Sisältöjulkaisija

null Itä-Suomen yliopisto ja Fimea järjestävät elokuussa 2018 jatkokoulutuskurssin: “NICE’S DECISION MAKING AND STATE-OF-ART METHODS IN HTA”

Itä-Suomen yliopisto ja Fimea järjestävät elokuussa 2018 jatkokoulutuskurssin: “NICE’S DECISION MAKING AND STATE-OF-ART METHODS IN HTA”

12.6.2018

Itä-Suomen yliopisto ja Fimea järjestävät elokuussa 2018 terveydenhuollon menetelmien arviointiin (HTA, health technology assessment) liittyvän jatkokoulutuskurssin. Kurssilla Yorkin yliopiston asiantuntijat luennoivat taloudellisen arvioinnin menetelmistä ja Englannin HTA-viranomaisen NICE:n lähestymistavoista kustannusvaikuttavuustiedon hyödyntämiseen.

Näyttö lääkkeiden ja muiden terveydenhuollon menetelmien kustannusvaikuttavuudesta on nykyisin keskeisessä roolissa niiden käyttöönottoon ja korvattavuuteen liittyvässä päätöksenteossa. Englannissa HTA-arvioinnista vastaa National Institute for Health and Care Excellence (NICE), jonka käyttöönottopäätöksissä kustannusvaikuttavuuden arvioinnilla on hyvin keskeinen rooli.

Kurssilla perehdytään taloudellisen arvioinnin uusimpiin menetelmiin tutkimusnäytön yhdistämiseen ja kustannusvaikuttavuuden arviointiin liittyen. Lisäksi käydään läpi NICE:n päätöksentekoprosesseja ja kustannusvaikuttavuustiedon hyödyntämistä päätöksissä. Kurssi järjestetään englanniksi.

Kurssi on tarkoitettu ensisijaisesti jatko-opiskelijoille sekä terveydenhuollon menetelmien arvioinnin ja taloudellisen arvioinnin parissa työskenteleville asiantuntijoille. Koulutukseen voivat osallistua myös muut aiheesta kiinnostuneet. Kurssi järjestetään 27.–28.8.2018 Itä-Suomen yliopiston kampuksella Kuopiossa. Kurssi on osallistujille maksuton.

Ilmoittautuminen ja ohjelma:

NICE’s decision making and state-of-the-art methods in HTA -kurssille voi ilmoittautua 17.8.2018 saakka osoitteessa:

https://elomake.uef.fi/lomakkeet/20250/lomake.html

Kurssiesite

Lisätietoja antaa

  • Janne Martikainen, professori, farmasian laitos, Itä-Suomen yliopisto, p. 040 355 2600. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@uef.fi
  • Piia Rannanheimo, lääketaloustieteilijä, Fimea p. 029 522 3517. Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi