Sisältöjulkaisija

null Haapamäen yhteiskoulu on TroppiOppi -videohaasteen voittaja

Haapamäen yhteiskoulu on TroppiOppi -videohaasteen voittaja

14.12.2016

Valtakunnallisen viidesluokkalaisille suunnatun TroppiOppi -videohaasteen sekä marraskuun lopussa päättyneen peukutuskisan voittajat ovat selvillä. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 11 mainiota videota eri puolilta Suomea.

Fimean arviointiraati valitsi videohaasteen voittajaksi Haapamäen yhteiskoulun ”TroppiStoppi luontoon” -videon.  Raadin mukaan videolla on selkeä viesti, kuinka lääkejätteet eivät kuulu luontoon vaan ne tulee viedä hävitettäväksi apteekkiin.

Videon sisältö on toteutettu taitavasti, ja se tuo esille luokan kekseliäisyyden ja luovuuden. Luokka on perehtynyt aiheeseen perusteellisesti ja tehnyt myös yhteistyötä paikallisen apteekin kanssa. Hyvin suunnitellulta ja taitavasti tehdyltä videolta välittyy luokan hyvä yhteishenki. Voittajaluokka saa palkinnoksi 500 euroa käytettäväksi leirikouluun tai luokkaretkeen.

- Tärkeän asiasisällön lisäksi voittajavideo on reipashenkinen ja saa positiivisuudellaan katsojan hyvälle tuulelle, kertoo arviointiraadissa ollut Johanna Jyrkkä.

Videohaasteen videot osallistuivat myös TroppiOppi-kanavalla Youtubessa toteutettuun peukutuskisaan, joka päättyi marraskuun lopussa. Kolme eniten peukkuja kerännyttä videota olivat Suttilan koulun ”Yhdeksän uutiset”-video , Sulkavan yhtenäiskoulun ”Kipeänä koulussa”-video  ja Jurvan yhteinäiskoulun ”Teleportti”-video. Voittajaluokat saavat kukin 200 euroa käytettäväksi leirikouluun tai luokkaretkeen.

- Kiitos kaikille videohaasteeseen osallistuneille luokille. Teidän videonne tekivät tästä kisasta mielenkiintoisen ja jännittävän, toteaa arviointiraadissa mukana ollut Harri Aarnio.

Videot:

Videokisan tulokset

Haapamäen yhteiskoulu

Suttilan koulu

Sulkavan yhtenäiskoulu

Jurvan yhtenäiskoulu (5A)

Lue lisää:

TroppiOppi –sivusto

TroppiOppi Youtube-kanava

TroppiOppi ohjaa koululaisia lääkkeiden oikeaan ja järkevään käyttöön (Verkkouutinen 29.8.2016)  

Lisätietoja antaa

  • Johanna Jyrkkä, tutkija, p. 029 522 3514
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi