Takaisin edelliselle sivulle

H.R. Nevanlinna -mitali Lääkelaitokselle

H.R. Nevanlinna -mitali Lääkelaitokselle

8.5.2002

H.R. Nevanlinna -mitali Lääkelaitokselle

Suomen Punainen Risti on myöntänyt H.R. Nevanlinna -mitalin Lääkelaitokselle ansiokkaasta työstä suomalaisten verivalmisteiden turvallisuuden parantamiseksi. Mitalin vastaanotti ylijohtaja Hannes Wahlroos Punaisen Ristin päivänä 8.5.2002 Helsingissä.

Lääkelaitos ja sitä edeltäneet viranomaiset ovat 1980-luvulta lähtien olleet valvomassa verestä valmistettujen veri- ja lääkevalmisteiden laatua.

- Se on auttanut Veripalvelua tuotantotapojen kehittämisessä ja toiminnan korkean laadun ylläpitämisessä. Suomalaisten veripalvelua arvostetaan niin EU:ssa kuin muuallakin, SPR:n puheenjohtaja Kalevi Kivistö toteaa.

Kiitospuheessaan ylijohtaja Hannes Wahlroos mainitsi verenluovutuksen maksuttomuuden, kansallisen omavaraisuuden ja korkeatasoiseen tieteelliseen näyttöön perustuvan veripalvelutoiminnan olevan arvoja, joiden edistämistä Lääkelaitoskin on halunnut tukea. H.R. Nevanlinna -mitali on suuri tunnustus Lääkelaitoksen koko henkilökunnalle.

H.R. Nevanlinna -mitaleita on jaettu vuodesta 1988 lähtien merkittävästä työpanoksesta, yhteistyöstä tai tutkimuksista veripalvelutoiminnan hyväksi. Professori H.R. Nevanlinna johti Suomen Punaisen Ristin Veripalvelua vuosina 1948 - 1988, laitoksen perustamisesta lähtien.

Lue lisää:http://www.redcross.fi/ajankohtaista/

Lisätietoja:

Suomen Punainen Risti, Veripalvelu,

viestintäpäällikkö Jouko Vähäsöyrinki,

puh. (09) 580 1388

Lääkelaitos,

ylijohtaja Hannes Wahlroos,

puh. (09) 4733 4200, hannes.wahlroos@nam.fi

 

 

Jaa tämä sivu