Sisältöjulkaisija

null Fimean selvitystyön tuloksena yli 20 uutta apteekkia

Fimean selvitystyön tuloksena yli 20 uutta apteekkia

18.6.2018

Fimean pari vuotta sitten käynnistämä selvitystyö apteekkipalveluiden alueellisesta toimivuudesta ja lisäämistarpeesta etenee. Tähän mennessä on perustettu 20 uutta apteekkia ja kolme sivuapteekkia on muutettu itsenäisiksi apteekeiksi. Viimeisimmäksi toukokuussa on perustettu uudet apteekit Järvenpäähän, Nurmijärvelle ja Vihtiin. Kaikista kolmesta perustamispäätöksestä on haettu oikaisua.

Aiemmin tänä vuonna on Vantaalle perustettu neljä uutta apteekkia. Samalla on poistettu apteekkien sijaintialueita koskevat rajoitukset, minkä johdosta kaikki Vantaan 16 apteekkia voisivat jatkossa sijoittua vapaasti Vantaan kaupungin alueella.

Viime syksynä Fimea teki päätöksen kuuden apteekin perustamisesta Espoon kaupunkiin. Näistä yksi sijoittuisi Jorvin sairaala-alueelle. Muuten apteekkien sijoittuminen olisi päätöksen mukaan vapaata Espoon kaupungin alueella. Sekä Vantaan että Espoon päätöksistä on meneillään muutoksenhakuprosessi.

Tällä hetkellä jatkovalmistelussa on kolmen kaupungin apteekkipalveluja ja apteekkien sijaintialueita koskevat päätökset. Uusia kaupunkeja tulee selvitystyön piiriin kesän aikana.

Apteekkipalveluita sairaaloiden yhteyteen

Fimeaan on tullut useita aloitteita avoapteekkipalveluiden saamiseksi sairaaloiden yhteyteen. Apteekkipalveluita on toivottu näille alueille, jotta sairaaloissa asioivat tai kotiutuvat saisivat lääkkeensä sujuvasti ja vaivatta. Kuopioon kesäkuussa 2017 perustetulle uudelle apteekille on valittu apteekkari, joka on ilmoittanut avaavansa apteekin Kuopion yliopistollisen sairaalan yhteyteen.

Avoapteekkipalveluita on tulossa myös Tampereen yliopistollisen sairaalan yhteyteen.  Jorvin sairaalan osalta odotetaan edellä mainitun Espoon apteekkipalveluja koskevan päätöksen etenemistä. Näiden lisäksi vireillä on useita aloitteita apteekkipalveluiden saamiseksi sairaaloiden yhteyteen.

 

 

Päivitetty 19.6.2018 oikaisuvaatimuspyynnöt koskemaan Järvenpään, Nurmijärven ja Vihdin apteekkeja.

Lisätietoja antaa

  • Pirjo Rosenberg, jaostopäällikkö lääkealan toimijoiden valvonta, +358295223246 (ennen 21.6)
  • Juha Sinnemäki, yliproviisori lääkealan toimijoiden valvonta, +358295223260 (ennen 6.7.)
  • Tiina Kuosa, yliproviisori lääkealan toimijoiden valvonta, +358295223269 (25.6. jälkeen)