Sisältöjulkaisija

null Fimean neljäs tietopaketti käsittelee biosimilaareja

Fimean neljäs tietopaketti käsittelee biosimilaareja

6.2.2018

Biosimilaareihin liittyy tiedontarpeita sekä terveydenhuoltoalan ammattilaisten että lääkkeiden käyttäjien keskuudessa. Fimean neljänteen tietopakettiin on koottu biosimilaareja koskevaa tietoa ja tiedonlähteitä terveydenhuollon ammattilaisille sekä lääkkeiden käyttäjille.

Biologinen lääke sisältää yhtä tai useampaa vaikuttavaa ainetta, joka on biologinen ja biologisen lähteen valmistama tai sellaisesta peräisin. Biosimilaari on kehitetty samankaltaiseksi ja vertailukelpoiseksi alkuperäisen biologisen lääkkeen kanssa.

Fimean tutkimus biosimilaarien käyttöönottoa edistävistä ja ehkäisevistä tekijöistä on meneillään yliopisto- ja keskussairaaloissa sekä perusterveydenhuollossa eri puolilla Suomea.  Tutkimuksessa haastatellaan biologisia lääkkeitä työssään määrääviä lääkäreitä sekä biologisia lääkehoitoja käyttäviä potilaita. Tutkimus tuottaa tietoa lääkkeitä koskevan päätöksenteon tueksi.

Fimean järkevää lääkehoitoa koskevien tietopakettien tarkoituksena on koota yhteen ja tiivistää tietoa käytännölliseen ja helposti omaksuttavaan muotoon. Fimea on julkaissut aiemmin tietopaketit ajantasaisesta lääkityslistasta, moniammatillisesta lääkehoidon arvioinnista ja lääkehoidon seurannasta. Maaliskuussa julkaistaan tietopaketti lääkehoidon ongelmien tunnistamisesta ja ehkäisystä.

Lue lisää

Järkevän lääkehoidon tietopaketit

Tutkimus biosimilaareista alkaa

Biologisten lääkkeiden käyttöönotto ja käyttö Suomessa – Terveydenhuollon käytäntöjä ja näkökulmia

Lisätietoja antaa

  • Merja Merikoski, tutkija, p. 029 522 3532
  • Kati Sarnola, tutkija, p. 029 522 3524
  • Sähköposti muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi