Sisältöjulkaisija

null Fimean edustaja nimitetty pitkälle kehittyneiden terapioiden komitean puheenjohtajaksi

Fimean edustaja nimitetty pitkälle kehittyneiden terapioiden komitean puheenjohtajaksi

17.2.2014

Koordinoiva erikoistutkija Paula Salmikangas Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimeasta on nimitetty 13.2.2014 Euroopan lääkeviraston (EMA) pitkälle kehittyneiden terapioiden komitean (CAT) puheenjohtajaksi seuraavalle kolmevuotiskaudelle.

Nimitys on osoitus Paula Salmikankaan nauttimasta luottamuksesta CAT:n jäsenten keskuudessa. Nimityksen myötä Fimea pääsee vaikuttamaan solu- ja geeniterapia sekä kudosmuokkaushoitojen kehittämiseen. Pitkälle kehitettyihin terapiavalmisteisiin liittyy suuria odotuksia niillä terapia-alueilla, joilla nykyinen lääkehoito on riittämätön. Myös Suomessa tehdään merkittävää tutkimus- ja kehitystyötä näiden pitkälle kehittyneiden terapioiden parissa.

CAT-komitea vastaa Euroopan lääkevirastossa pitkälle kehitettyjen terapiavalmisteiden (Advanced Therapy Medicinal Products, ATMP) laadun, tehon ja turvallisuuden arvioinnista. Lisäksi se antaa tieteellisiä suosituksia ATMP-valmisteiden luokittelusta ja arvioi kehitysvaiheessa olevien tuotteiden laatu- ja non-kliinisiä tutkimuksia koskevia sertifiointihakemuksia.

Lue lisää:

EMAn tiedote

Committee for Advanced Therapies (CAT)

Lisätietoa:

Paula Salmikangas, koordinoiva erikoistutkija, p. 029 522 3432

Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.