Takaisin edelliselle sivulle

Fimea selvittämään terveydenhuoltoyksiköiden lääkehuoltoa apteekkityöryhmän rinnalla

Fimea selvittämään terveydenhuoltoyksiköiden lääkehuoltoa apteekkityöryhmän rinnalla

29.6.2010

Fimea selvittämään terveydenhuoltoyksiköiden lääkehuoltoa apteekkitoiminnan kehittämistyöryhmän rinnalla

Sosiaali- ja terveysministeriö on asettanut työryhmän pohtimaan avohoidon apteekkitoiminnan kehittämistarpeita. Työryhmä selvittää ja arvioi, millaisia kehittämistarpeita avohuollon apteekkitoiminnassa on ja miten niihin voidaan vastata. Työryhmän toimikausi kestää kuluvan vuoden loppuun ja sen puheenjohtajana toimii ylijohtaja Sinikka Rajaniemi Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskuksesta.

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus on saanut ministeriöltä lisäksi pyynnön selvittää terveydenhuoltoyksiköiden, ts. sairaaloiden, terveyskeskusten ja sosiaalihuollon laitosten lääkejakelua ja -huoltoa.

Selvitystä edellytetään terveydenhuollon palvelurakenteen muutosten vaikutuksista laitosten lääkehuoltoyksiköiden toimintaan, sairaala-apteekkien ja yksityisten apteekkien toiminnan rajapinnoista ja mahdollisista synergioista, sairaaloiden ja lääkekeskusten toiminnan kokonaisarvioinnin suorittamisesta sekä mahdollisista lainsäädännön muutostarpeista.

Selvitystyö käynnistyy Fimeassa kesän aikana ja työtä tullaan tekemään yhdessä alan toimijoiden kanssa. Selvitys tulee antaa ministeriölle tämän vuoden loppuun mennessä.

Lue lisää:

STM:n verkkouutinen 15.6.2010: Työryhmä selvittämään apteekkitoiminnan kehittämistarpeita, päätös työryhmän perustamisesta 10.6.2010

STM selvityspyyntö 11.6.2010 (pdf)

Lisätietoja:

Sinikka Rajaniemi, ylijohtaja, puh. (09) 4733 4200

Eija Pelkonen, johtaja, Lääkealan toimijoiden valvonta, puh. (09) 4733 4210

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi

Jaa tämä sivu