Sisältöjulkaisija

null Fimea järjestää vuoden 2020 PIC/S:n kansainvälisen GMP-tarkastajien seminaarin

Fimea järjestää vuoden 2020 PIC/S:n kansainvälisen GMP-tarkastajien seminaarin

24.9.2020

Fimea järjestää tänä vuonna PIC/S:n maailmanlaajuisen GMP-tarkastajien seminaarin. PIC/S vuosiseminaarit ovat suljettuja koulutus- ja keskustelutilaisuuksia lääketehtaiden tarkastajille, ja seminaarien tarkoituksena on myös edistää ja harmonisoida tarkastajien toimintaa ympäri maailman. Seminaari järjestetään ensimmäistä kertaa kokonaan virtuaalisena tapahtumana 8.-10.12.2020 teemalla Etätarkastukset.

Etätarkastuksilla tarkoitetaan lääketehtaiden hyvän lääkevalmistustavan GMP-tarkastuksia, jotka tehdään menemättä fyysisesti paikan päälle tarkastuskohteeseen. Tarkastuksilla arvioidaan lääketehtaan järjestelmiä ja tiloja etäyhteyksin ja muun muassa haastattelemalla henkilökuntaa.

Fimea tarjoutui järjestämään vuoden 2020 seminaarin lyhyellä varoitusajalla, kun alkuperäinen järjestäjä vetäytyi järjestelyvastuusta koronaepidemiatilanteen vuoksi.

"Etätarkastukset PIC/S seminaarin aiheena on erityisen ajankohtainen kaikkien tarkastajien keskuudessa. Fimea on ollut mukana kehittämässä sekä omaa että EU:n yhtenäistä etätarkastustoimintaa", kertoo Mervi Saukkosaari.

PIC/S harmonisoi tarkastustoimintaa ja kouluttaa tarkastajia

Pharmaceutical Inspection Co-operation Scheme (PIC/S) on kansainvälinen järjestö, jonka jäseninä on tällä hetkellä 53 lääkevalvontaviranomaista eri puolilta maailmaa. PIC/S harmonisoi tarkastustoiminnan menettelyitä, laatii ohjeistoja sekä kouluttaa tarkastajia. Vuosittain järjestettävää PIC/S seminaaria ja komitean kokousta isännöivät vuorollaan eri jäsenmaat.

Suomi oli yksi organisaation perustajajäsenistä vuonna 1971. Vuonna 1997 Suomi toimi edellisen kerran PIC/S -seminaarin järjestäjänä ja tuolloin uutena ja ajankohtaisena teemana oli lääkeainevalmistajien GMP-tarkastukset.

Lue lisää:

PIC/S events (in English)
 

Lisätietoja antaa

  • Mervi Saukkosaari, ylitarkastaja, jaostopäällikkö, p. 029 522 3261
  • Johanna Nystedt, johtaja, Lääkealan toimijoiden valvonta, p. 029 522 3210
  • Eeva Leinonen, yksikön päällikkö, Luvat ja tarkastukset, p. 029 522 3220
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi