Sisältöjulkaisija

null Fimea isännöi lääkeviranomaisten markkinoinnin valvonnan yhteistyökokousta

Fimea isännöi lääkeviranomaisten markkinoinnin valvonnan yhteistyökokousta

30.1.2019

Lääkeviranomaisten Nordic meeting 2019 -kokous toteutui Fimeassa tammikuussa 2019. Kokoukseen osallistuivat Norjan, Ruotsin, Islannin ja Viron sekä Suomen lääkeviranomaisten lääkkeiden markkinointia valvovat virkamiehet. Työryhmä on tehnyt yhteistyötä jo kymmenen vuoden ajan.

Vuosittaisissa kokouksissa keskustellaan ajankohtaisista lääkemarkkinoinnin valvonnan teemoista sekä uusista valvonnan toimintatavoista eri maissa. Ajankohtaisin aihe oli tänä vuonna digitaalisissa medioissa julkaistun lääkkeitä koskevan tiedon ja markkinoinnin valvonta.

Lääkeviranomaisten kokouksen tavoitteena oli saada kuva lääkemarkkinoinnin valvonnan prioriteeteista eri maissa sekä keskustella tarkemmin ajankohtaisista valvonnan tapauksista ja toimintatavoista käytännön esimerkkien avulla.

Vuosittaisen kokouksen avulla kunkin osallistuvan maan lääkeviranomainen tietää miten asiaa valvotaan muissa maissa. Nordic meeting 2019 -kokoukseen osallistuneet lääkeviranomaiset ovat todenneet, että yhteistyöstä on ollut olennaista hyötyä valvonnassa.

Lisätietoja antaa

  • Kristiina Pellas, yliproviisori, p. 029 522 3422
  • Sähköpostiosoite on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.