Sisältöjulkaisija

null Fimea edistää lääkkeiden järkevää käyttöä

Fimea edistää lääkkeiden järkevää käyttöä

1.3.2016

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea on päivittänyt strategiansa vastaamaan nykyhetken ja tulevien vuosien vaatimuksia. ”Haluamme jatkaa toimintaamme suomalaisten lääkkeenkäyttäjien terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi”, toteaa ylijohtaja Sinikka Rajaniemi. ”Kunnianhimoinen visiomme on, että lääkkeiden vaikuttavuus, turvallisuus, saatavuus ja järkevä käyttö Suomessa ovat maailman huipputasoa.”

Fimea tehtävänä on valvoa ja kehittää lääkealaa sekä edistää lääkkeiden järkevää käyttöä väestön terveydeksi. ”Tavoitteemme on, että toimintamme kattaa lääkevalvonnan lisäksi luotettavan ja ymmärrettävän lääkkeisiin ja lääkehoitoihin liittyvän tiedon tuotannon sekä korkeatasoisen lääkkeiden ja lääkealan tutkimuksen ja kehityksen edistämisen”, sanoo Rajaniemi.

Fimean strategia pohjautuu hallitusohjelmaan monin tavoin, kuten tukemalla lääkeinnovaatiotoimintaa ja siten edistämällä kansallista lääkekehitystä. Myös hallituksen rationaalisen lääkehoidon toimeenpano-ohjelma vaikutti strategiaan. ”Painotamme toiminnassamme biologisia ja kansaterveydellisesti merkittäviä lääkkeitä, rinnakkaislääkkeitä sekä yksilöllistä lääkintää. Haluamme myös osallistua aktiivisesti rationaaliseen lääke- ja lääkintäkeskusteluun sekä tuoda asiantuntemuksemme lääkkeitä koskevan päätöksenteon tueksi”, sanoo Rajaniemi.

Fimean tavoitteena on myös integroitua entistä tiiviimmin Euroopan lääkealan verkostoihin. ”Voimme parhaiten valvoa ja edistää kansallisia etujamme vaikuttamalla siellä missä monet lääkealan päätökset nykyään tehdään”, muistuttaa Rajaniemi.

Tavoitteena on, että Fimealla on jatkossakin tyytyväinen, kasvava asiakaskunta ja vakaa talous. Rajaniemen mukaan yksi uuden strategian tärkeimmistä tavoitteista on kuitenkin se, että Fimea on haluttu työpaikka, johon hakeutuvat osaavimmat ja kokeneimmat asiantuntijat. ”Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö on tärkein voimavaramme.”

Lue lisää:

www.fimea.fi/strategia

Lisätietoja antaa

  • Sinikka Rajaniemi, ylijohtaja, p. 029 522 3100
  • Sähköposti on muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi