Takaisin edelliselle sivulle

Fimea arvioi verenohennuslääkkeen vasta-ainetta

Fimea arvioi verenohennuslääkkeen vasta-ainetta

14.10.2015

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea käynnistää arvioinnin, jossa tarkastellaan verenohennuslääke dabigatraanin vasta-aineen idarusitsumabin hoidollisia ja taloudellisia vaikutuksia dabigatraanin vaikutuksen nopeassa kumoamisessa.

Dabigatraani on verenohennuslääke, jota käytetään esimerkiksi laskimotukoksen ja keuhkoembolian hoitoon ja uusiutumisen ehkäisyyn, aivohalvauksen ja systeemisen embolian ehkäisyyn eteisvärinäpotilailla sekä laskimotukoksen ehkäisyyn ortopedisen kirurgian yhteydessä. Toistaiseksi dabigatraanille ei ole ollut vasta-ainetta, joka mahdollistaisi sen antitromboottisen eli verisuonitukoksia ehkäisevän vaikutuksen kumoamisen hätätilanteessa kuten henkeä uhkaavan verenvuodon yhteydessä.

Dabigatraanin vasta-aine idarusitsumabi on saanut Euroopan lääkeviraston lääkevalmistekomitealta myyntilupaa puoltavan kannanoton syyskuussa 2015. Valmisteen myyntilupa odottaa tällä hetkellä Euroopan komission päätöstä.

Arviointi on neljäs pilotti, jolla testataan kehitteillä olevaa sairaalalääkkeiden nopean arvioinnin prosessia. Arvioinnin on suunniteltu valmistuvan vuoden 2015 loppuun mennessä.

Lisätietoja antaa

  • Ulla Härkönen, tutkijalääkäri, p. 029 522 3530
  • Vesa Kiviniemi, tilastotieteilijä, p. 029 522 3516
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi
Jaa tämä sivu