Sisältöjulkaisija

null Eurooppalaiset lapset saavat tulevaisuudessa uusia turvallisempia lääkkeitä

Eurooppalaiset lapset saavat tulevaisuudessa uusia turvallisempia lääkkeitä

25.6.2018

Eurooppalainen Conect4children-hanke (c4c) lasten kliinisen lääketutkimusinfrastruktuurin rakentamiseksi käynnistyi tänä keväänä. Hankkeessa rakennetaan pysyvä infrastruktuuri lääketutkimuksia varten, jolla tuetaan innovatiivista lääkkeiden kehitystyötä lasten terveyden edistämiseksi ja vahvistetaan Euroopan kansainvälistä kilpailukykyä. Julkisen ja yksityisen sektorin yhteisen hankkeen tavoitteena on kehittää uusia lääkkeitä ja hoitomuotoja eurooppalaisille lapsille ja nuorille.

Suomen Conect4children-kumppanuutta edistävänä tekijänä on ollut kansallisen lastenlääkkeiden tutkimusverkoston FINPEDMED:n pitkäjänteinen toiminta erilaisissa lastenlääkkeiden tutkimusta ja kehitystä edistävissä eurooppalaisissa ja kansainvälisissä tehtävissä.

Fimea on vuodesta 2004 ollut aktiivisesti mukana vaikuttamassa lastenlääkeasetuksen etenemiseen ja toimenpanoon, mm. osallistumalla lastenlääkkeiden tutkimusohjelmien arviointiin Euroopan lääkeviraston lastenlääkekomiteassa ja työllään rokotetyöryhmässä. Fimea pitää Conect4children-hanketta erittäin tärkeänä lasten kliinisen lääketutkimuksen kannalta.

Lue lisää:

FINPEDMED:n lehdistötiedote Conect4children-hankkeesta

Lisätietoja antaa

  • HUS, Lasten ja nuorten sairaudet toimialajohtaja, Jari Petäjä, p. 050 428 6630, jari.petaja@hus.fi
  • Finpedmed toiminnanjohtaja Pirkko Lepola, p. 050 514 2646, pirkko.lepola@hus.fi
  • Lääketeollisuus ry:n toimitusjohtaja, Sanna Lauslahti, p. 050 512 2380, sanna.lauslahti@laaketeollisuus.fi
  • Lääketeollisuus ry, Erityisasiantuntija Mia Bengtström, p. 040 544 5858, mia.bengtstrom@laaketeollisuus.fi