Sisältöjulkaisija

null Euroopan farmakopean 8. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 8. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

1.4.2016

Euroopan farmakopean kahdeksannen painoksen seitsemäs täydennysosa (Supplement 8.7) sekä sen Internet- ja USB-tikku-versiot ovat voimassa 1.4.2016 alkaen.

Täydennysosa 8.7 sisältää:

  • 4 uutta yleiskappaletta: Methyl, ethyl and isopropyl benzenesulfonate in active substances, Assay of human C1-esterase inhibitor, Extemporaneous preparation of radiopharmaceuticals ja Chemometric methods applied to analytical data.
  • 21 uutta monografiaa, joista 5 ainemonografiaa, entecavir monohydrate, gadobutrol monohydrate, gefitinib, pregabalin ja sitagliptin phosphate monohydrate, on valmisteltu P4-asiantuntijaryhmässä (aineet, joilla on joko yksi valmistaja ja/tai ovat vielä patenttisuojan alla). Täydennysosassa 8.7 julkaistaan myös ensimmäinen kemiallista vaikuttavaa ainetta sisältävä lopputuotemonografia – Sitagliptin tablets.
  • 6 päivitettyä yleiskappaletta ja 62 päivitettyä monografiaa.

Euroopan farmakopeasta poistuu yksi monografia – Cinnamon tincture (1819).

Täydennysosan 8.7 sisällysluettelo ja kommentit päivitetyistä ja korjatuista teksteistä löytyvät pdf-tiedostoina Pharmeuropa Online -palvelusta (ks. linkit alla: lue lisää > täydennysosa 8.7).

Kansallinen farmakopea-aineisto

Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 8.7 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Luetteloon 1.4.2016 lisätyt uudet ja korjatut/muutetut sekä poistetut monografianimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös erillisestä pdf-tiedostosta (ks. lue lisää > kansallinen aineisto).

Jatkossa kansallisen farmakopea-aineiston luettelot/taulukot päivitetään tarvittaessa. Voimaanastumispäivämäärä selviää kunkin taulukon/luettelon etusivulta.

Kansallisen farmakopea-aineiston standarditermilistan ylläpidosta on luovuttu 1.1.2016 alkaen. Hyväksytyt standarditermit määritelmineen ja käännöksineen löytyvät EDQM:n ylläpitämästä Online Standard Terms -tietokannasta, joka on kaikille käyttäjilleen rekisteröitymisen jälkeen avoin ja ilmainen (ks. linkki alla).

Lue lisää:

Täydennysosa 8.7:

Sisällysluettelo (pdf)
Päivitetyt ja korjatut tekstit (kommentit) (pdf)
Pharmeuropa Online
Knowledge database

Kansallinen aineisto:

Euroopan farmakopea
Kansallinen farmakopea-aineisto

Luettelo voimassa olevista monografioista – 1.4.2016 tehdyt muutokset/lisäykset (pdf)

Standarditermilista poistuu Fimean verkkosivujen kansallisesta farmakopea-aineistosta 1.1.2016 alkaen

Euroopan farmakopean, täydennysosien sekä online- ja USB-tikku -versioiden tilaukset:

EDQM Publications

Lisätietoja antaa

  • Piia Salo, erikoistutkija, p. 029 522 3433
  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.