Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 8. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 8. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

1.4.2016

Euroopan farmakopean kahdeksannen painoksen seitsemäs täydennysosa (Supplement 8.7) sekä sen Internet- ja USB-tikku-versiot ovat voimassa 1.4.2016 alkaen.

Täydennysosa 8.7 sisältää:

  • 4 uutta yleiskappaletta: Methyl, ethyl and isopropyl benzenesulfonate in active substances, Assay of human C1-esterase inhibitor, Extemporaneous preparation of radiopharmaceuticals ja Chemometric methods applied to analytical data.
  • 21 uutta monografiaa, joista 5 ainemonografiaa, entecavir monohydrate, gadobutrol monohydrate, gefitinib, pregabalin ja sitagliptin phosphate monohydrate, on valmisteltu P4-asiantuntijaryhmässä (aineet, joilla on joko yksi valmistaja ja/tai ovat vielä patenttisuojan alla). Täydennysosassa 8.7 julkaistaan myös ensimmäinen kemiallista vaikuttavaa ainetta sisältävä lopputuotemonografia – Sitagliptin tablets.
  • 6 päivitettyä yleiskappaletta ja 62 päivitettyä monografiaa.

Euroopan farmakopeasta poistuu yksi monografia – Cinnamon tincture (1819).

Täydennysosan 8.7 sisällysluettelo ja kommentit päivitetyistä ja korjatuista teksteistä löytyvät pdf-tiedostoina Pharmeuropa Online -palvelusta (ks. linkit alla: lue lisää > täydennysosa 8.7).

Kansallinen farmakopea-aineisto

Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 8.7 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Luetteloon 1.4.2016 lisätyt uudet ja korjatut/muutetut sekä poistetut monografianimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös erillisestä pdf-tiedostosta (ks. lue lisää > kansallinen aineisto).

Jatkossa kansallisen farmakopea-aineiston luettelot/taulukot päivitetään tarvittaessa. Voimaanastumispäivämäärä selviää kunkin taulukon/luettelon etusivulta.

Kansallisen farmakopea-aineiston standarditermilistan ylläpidosta on luovuttu 1.1.2016 alkaen. Hyväksytyt standarditermit määritelmineen ja käännöksineen löytyvät EDQM:n ylläpitämästä Online Standard Terms -tietokannasta, joka on kaikille käyttäjilleen rekisteröitymisen jälkeen avoin ja ilmainen (ks. linkki alla).

Lue lisää:

Täydennysosa 8.7:

Sisällysluettelo (pdf)
Päivitetyt ja korjatut tekstit (kommentit) (pdf)
Pharmeuropa Online
Knowledge database

Kansallinen aineisto:

Euroopan farmakopea
Kansallinen farmakopea-aineisto

Luettelo voimassa olevista monografioista – 1.4.2016 tehdyt muutokset/lisäykset (pdf)

Standarditermilista poistuu Fimean verkkosivujen kansallisesta farmakopea-aineistosta 1.1.2016 alkaen

Euroopan farmakopean, täydennysosien sekä online- ja USB-tikku -versioiden tilaukset:

EDQM Publications

Lisätietoja antaa

  • Piia Salo, erikoistutkija, p. 029 522 3433
  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.
Jaa tämä sivu