Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 8. painoksen neljäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 8. painoksen neljäs täydennysosa on voimassa

1.4.2015

Euroopan farmakopean kahdeksannen painoksen neljäs täydennysosa (Supplement 8.4) sekä sen Internet- ja USB-tikku-versiot tulevat voimaan 1.4.2015.

Täydennysosassa 8.4 on yksi uusi yleisteksti ja 8 uutta monografiaa. Päivitettyjä yleistekstejä on 12 ja monografioita 37. Euroopan farmakopeasta poistuu yksi monografia (lakritsi, standardoitu etanolinesteuute). Täydennysosan 8.4 sisällysluettelo ja kommentit päivitetyistä ja korjatuista teksteistä löytyvät Pharmeuropa Online -palvelusta (katso linkit alla).

Kansallinen farmakopea-aineisto

Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 8.4 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Homeopaattisten valmisteiden suomen- ja ruotsinkielisiin monografianimiin on tehty systemaattisia muutoksia. Lisäksi Homeopaattisten valmisteiden nimet on eriytetty ja koottu omaksi kokonaisuudekseen monografianimiluettelon loppuun. Luettelossa homeopaattisille valmisteille annetaan englannin-, latinan-, ruotsin- ja suomenkieliset nimet sekä epävirallinen yleisnimi suomeksi ja ruotsiksi.

Lääkemuotomonografiat -taulukon johdantotekstissä on nyt korostettu sitä, että lääkemuodot ja niiden määritelmät on esitetty taulukossa vain lyhyesti, ja että ne esitetään kokonaisuudessaan Euroopan farmakopean kappaleessa Dosage forms.

Standard Terms -luetteloon on lisätty kolme uutta termiä: intravesical suspension, solution for bee-hive strip ja solution for injection in administration system.

Lue lisää:

Täydennysosa 8.4:

Sisällysluettelo

Päivitetyt ja korjatut tekstit (kommentit)

Pharmeuropa Online

Knowledge database

Kansallinen aineisto:

Euroopan farmakopea

Kansallinen farmakopea-aineisto

Euroopan farmakopean, täydennysosien sekä online- ja USB-tikku-versioiden tilaukset:

EDQM Publications

Lisätietoja:

Piia Salo, erikoistutkija, p. 029 522 3433

Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu