Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 6. painoksen toinen täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 6. painoksen toinen täydennysosa on voimassa

1.7.2008

Euroopan farmakopean 6. painoksen toinen täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean kuudennen painoksen toinen täydennysosa (Supplement 6.2) sekä sen kumulatiiviset Internet- ja CD-ROM-versiot ovat voimassa 1.7.2008 alkaen. Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 6.2 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin.

Kansallisesta aineistosta lue lisää: Euroopan farmakopea; Kansallinen farmakopea-aineisto

Täydennysosa 6.2 sisältää mm. seuraavat uudet tekstit: kolme mittausmenetelmää jauheiden ominaisuuksille, uutemonografiat Mustikka (tuore), kuivauute, puhdistettu ja standardoitu ja Mäkikuisma, kuivauute, kvantifioitu sekä ainemonografian Telmisartaani, joka on valmisteltu patenttisuojatuille aineille tarkoitetulla menettelyllä.

Täydennysosan 6.2 uudistetuista ja korjatuista teksteistä lue lisää: Knowledge database tai Pharmeuropa -lehti 20.1.

Lisätietoja:

Jussi Holmalahti, osastopäällikkö, professori, p. (09) 4733 4221

Kaarina Sinivuo, erikoistutkija, p. (09) 4733 4307

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fiEuroopan farmakopea sisältää sitovat laatuvaatimukset lääkeaineille, apuaineille ja lääkevalmisteille. Farmakopeaa tarvitsevat toiminnassaan lääketeollisuus, lääketukkukaupat, apteekit ja lääkevalvontaviranomaiset. Lääkelaitos toimii Suomessa kansallisena farmakopeaviranomaisena.

Euroopan farmakopeaa, sen täydennysosia sekä internet- ja CD-ROM-versioita voi tilata EDQM Publicationsin kautta, ks.  www.edqm.eu.

Jaa tämä sivu