Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 6. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 6. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

1.4.2010

Euroopan farmakopean 6. painoksen seitsemäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean kuudennen painoksen seitsemäs täydennysosa (Supplement 6.7) sekä sen kumulatiiviset Internet- ja CD-ROM - versiot tulevat voimaan 1.4.2010. Kansallisen farmakopea-aineiston luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 6.7 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Lääkemuotoja koskevaan taulukkoon on lisätty yksi uusi muoto, Laastarit iholle.

Euroopan farmakopea sisältää sitovat laatuvaatimukset lääkeaineille, apuaineille ja lääkevalmisteille. Farmakopeaa tarvitsevat toiminnassaan lääketeollisuus, lääketukkukaupat, apteekit ja lääkevalvontaviranomaiset. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus toimii Suomessa kansallisena farmakopeaviranomaisena. Euroopan farmakopeaa, sen täydennysosia sekä internet- ja CD-ROM - versioita voi tilata EDQM Publications kautta, ks. www.edqm.eu.

Lue lisää:

Euroopan farmakopea

Kansallinen farmakopea-aineistoTäydennysosan 6.7 uusista teksteistä mainittakoon kasvirohdosvalmisteiden mikrobiologista puhtautta koskevat ohjeet sekä monosyyttiaktivaatiotesti. Uusia monografioita on 5 kappaletta, joista yksi, Irbesartaani, on valmisteltu patenttisuojatuille aineille tarkoitetulla menettelyllä.

Lue lisää:

Knowledge database tai Pharmeuropa -lehti 21.4.

Lisätietoja:

Eija Pelkonen, Lääkealan toimijoiden valvonta -prosessin johtaja, p. (09) 4733 4210

Kaarina Sinivuo, erikoistutkija, p. (09) 4733 4307

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.

Jaa tämä sivu