Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 6. painoksen neljäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 6. painoksen neljäs täydennysosa on voimassa

1.4.2009

Euroopan farmakopean 6. painoksen neljäs täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean kuudennen painoksen neljäs täydennysosa (Supplement 6.4) sekä sen kumulatiiviset Internet- ja CD-ROM-versiot ovat voimassa 1.4.2009 alkaen. Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 6.4 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Standard Terms- luettelo on päivitetty ja luetteloon on lisätty uusia termejä.Kansallisesta aineistosta lue lisää: Euroopan farmakopea; Kansallinen farmakopea-aineisto

Euroopan farmakopeasta poistuu 1.4.2009 lukien yksi ainemonografia Lindaani. Täydennysosassa 6.4 on julkaistu kokonaan uudistettu yleiskappale koskien kromatografisia analyysitekniikoita (2.2.46). Uusi ainemonografia Fluvastatiininatrium on valmisteltu patenttisuojatuille aineille tarkoitetulla menettelyllä.

Täydennysosan 6.4 uudistetuista ja korjatuista teksteistä lue lisää: Knowledge database tai Pharmeuropa -lehti 20.4.

Lisätietoja:

Eija Pelkonen, osastopäällikkö, p. (09) 4733 4210

Kaarina Sinivuo, erikoistutkija, p. (09) 4733 4307

etunimi.sukunimi@laakelaitos.fi

Euroopan farmakopea sisältää sitovat laatuvaatimukset lääkeaineille, apuaineille ja lääkevalmisteille. Farmakopeaa tarvitsevat toiminnassaan lääketeollisuus, lääketukkukaupat, apteekit ja lääkevalvontaviranomaiset. Lääkelaitos toimii Suomessa kansallisena farmakopeaviranomaisena.

Euroopan farmakopeaa, sen täydennysosia sekä internet- ja CD-ROM-versioita voi tilata EDQM Publicationsin kautta, ks.  www.edqm.eu.

 

Jaa tämä sivu