Takaisin edelliselle sivulle

Euroopan farmakopean 6. painoksen kuudes täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 6. painoksen kuudes täydennysosa on voimassa

1.1.2010

Euroopan farmakopean 6. painoksen kuudes täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean kuudennen painoksen kuudes täydennysosa (Supplement 6.6) sekä sen kumulatiiviset Internet- ja CD-ROM-versiot tulevat voimaan 1.1.2010. Kansallisen farmakopea-aineiston Luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty Euroopan farmakopean täydennysosan 6.6 edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Standard Terms - luetteloon on lisätty uusia termejä.Kansallisesta aineistosta lue lisää: Euroopan farmakopea; Kansallinen farmakopea-aineistoTäydennysosassa 6.6 on muun muassa uudistettu versio yleismonografiasta Allergeenivalmisteet sekä ensimmäiset 10 kansainvälisesti harmonisoitua testausmenetelmää, joihin liittyvät suositukset on julkaistu kappaleessa 5.8 ”Pharmacopoeial Harmonisation”. Uusia monografioita on 14 kappaletta; näiden joukossa viisi monografiaa, jotka on valmisteltu patenttisuojatuille aineille tarkoitetulla menettelyllä: Adapaleeni, Dosetakselitrihydraatti, Epinastiinihydrokloridi, Raloksifeenihydrokloridi ja Valsartaani.Täydennysosan 6.6 uudistetuista ja korjatuista teksteistä lue lisää: Knowledge database tai Pharmeuropa -lehti 21.3.Lisätietoja:

Eija Pelkonen, osastopäällikkö, p. (09) 4733 4210

Kaarina Sinivuo, erikoistutkija, p. (09) 4733 4307

etunimi.sukunimi@fimea.fi

Euroopan farmakopea sisältää sitovat laatuvaatimukset lääkeaineille, apuaineille ja lääkevalmisteille. Farmakopeaa tarvitsevat toiminnassaan lääketeollisuus, lääketukkukaupat, apteekit ja lääkevalvontaviranomaiset. Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus toimii Suomessa kansallisena farmakopeaviranomaisena.

Euroopan farmakopeaa, sen täydennysosia sekä internet- ja CD-ROM-versioita voi tilata EDQM Publicationsin kautta, ks.  www.edqm.eu.

Jaa tämä sivu