Sisältöjulkaisija

null Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksas täydennysosa on voimassa

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksas täydennysosa on voimassa

1.7.2022

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksas täydennysosa (Supplement 10.8) on voimassa 1.7.2022 alkaen.

Täydennysosa 10.8 sisältää:

  • 3 uutta monografiaa:
    • Kasvirohdos- ja kasvirohdostuotemonografiat: Chinese motherwort (2785), Purple coneflower herb expressed juice, stabilised with ethanol (2282) ja Purple coneflower herb expressed juice, stabilised without ethanol (2894)
  • 68 päivitettyä tai korjattua monografiaa/yleiskappaletta/yleistekstiä.

Lisäksi 1 monografian nimi on muuttunut.

Täydennysosan 10.8 myötä Euroopan farmakopeasta poistuu:

  • 3 monografiaa: Technetium (99mTc) colloidal sulfur injection (0131), Aminoglutethimide (1291) ja Cod-liver oil (type B) (1193)

Lisäksi 1 monografian voimassaolo keskeytetään.

Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksannen täydennysosan sisällysluettelo ja kommentit päivitetyistä ja korjatuista teksteistä löytyvät Pharmeuropa Online -palvelusta.

Kansallinen farmakopea-aineisto

Kansallisen farmakopea-aineiston luettelo voimassa olevista monografioista sekä luettelo lääkemuotomonografioista on päivitetty Euroopan farmakopean 10. painoksen kahdeksannen täydennysosan edellyttämin lisäyksin ja muutoksin. Monografialuetteloon 1.7.2022 lisätyt uudet ja korjatut/muutetut monografianimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Lue lisää:

EDQM News: Outcome of the 170th Session of the European Pharmacopoeia Commission

INN-nimiluettelo päivitetty 22.6.2022

Luettelo WHO:n suosittelemista lääkeaineiden yleisnimistä (INN) on päivitetty Fimean verkkosivuille 22.6.2022. Lista sisältää lääkeaineiden yleisnimet englanniksi, latinaksi ja suomeksi. Lisätyt uudet nimet (kieliversioineen) ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Uudet lääkeaineiden yleisnimet (INN-nimet) 22.6.2022 (pdf)

Päivitetyt rokotemonografianimet

Fimea on tarkistanut Euroopan farmakopean rokotemonografioiden suomenkieliset nimet. Lähes kaikkien rokotemonografianimien suomenkielistä kirjoitusasua on korjattu. Kansallisen farmakopea-aineiston luettelo voimassa olevista monografioista on päivitetty. Korjatut rokotemonografianimet ovat nähtävissä myös oheisesta pdf-tiedostosta.

Rokotemonografianimien tarkistaminen ja korjaaminen nähtiin tarpeelliseksi, koska nimistöön oli vuosien mittaan muodostunut epäjohdonmukaisuuksia. Uudet, tarkistetut käännökset noudattelevat pääsääntöisesti englanninkielistä rokotemonografianimeä suomen kielen ominaispiirteet huomioiden. Joitakin poikkeuksia pääsääntöön on: esimerkiksi eläinrokotteiden nimissä on säilytetty Suomessa vakiintuneessa käytössä olevat tautilyhenteet.

Korjatut suomenkieliset rokotemonografianimet 1.7.2022 (PDF)

Euroopan farmakopean tilaukset:

EDQM Publications

Lisätietoja antaa

  • Piia Salo, jaostopäällikkö, p. 029 522 3433
  • Marjo-Riitta Helle, yksikön päällikkö, p. 029 522 3320
  • Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi