Sisältöjulkaisija

null Esiselvitys kommentoitavaksi: ylipitkävaikutteisten insuliinianalogien hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointi

Esiselvitys kommentoitavaksi: ylipitkävaikutteisten insuliinianalogien hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointi

21.12.2011

Esiselvitys kommentoitavaksi: ylipitkävaikutteisten insuliinianalogien hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointi

Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean lääkehoitojen arviointi -prosessi arvioi ylipitkävaikutteisten insuliinianalogien hoidollista ja taloudellista arvoa NPH-insuliineihin verrattuna tyypin 1 ja 2 diabeteksen hoidossa. Arviointi käynnistyy esiselvityksellä, jossa määritellään arvioinnin tavoite, laajuus ja sisältö. Esiselvitys sisältää myös tietoa arviointi- ja tutkimusnäytöstä, jota tullaan hyödyntämään varsinaisen arvioinnin toteutuksessa.

Fimean verkkosivuilla julkisesti saatavilla olevaa esiselvitystä on asiasta kiinnostuneiden mahdollista kommentoida. Tällä halutaan varmistaa, että arvioinnissa huomioidaan eri tahojen näkökulmasta merkitykselliset seikat. Lopullinen arviointisuunnitelma laaditaan esiselvityksen ja siitä saatujen kommenttien perusteella.

Arvioinnin toteutuksessa testataan Fimean suositusta lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointiin. Arviointiraportin luonnos valmistuu alkusyksystä 2012 ja myös sitä on mahdollista kommentoida verkkosivuilla ennen lopullisen raportin julkistamista.

Esiselvitystä voi kommentoida 20.1.2012 saakka. Kommentit voi lähettää erillisen tietopyyntölomakkeen kautta tai vapaamuotoisina ja ne tulee toimittaa sähköpostin liitetiedostona osoitteeseen laakeHTA@fimea.fi.

Lue lisää:

Esiselvitys (pdf)

Tietopyyntölomake (doc)

Luonnos Fimean suosituksesta lääkkeiden hoidollisen ja taloudellisen arvon arviointiin (pdf)

Lisätietoja:

Helena Kastarinen, tutkijalääkäri, 050 401 8604

Tuomas Oravilahti, lääketaloustieteilijä, 050 379 5050

Sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi@fimea.fi.